Izvor:
09.03.2018 u 00:12
0

POTRESNE SCENE SA SAHRANE DAVIDEA ASTROIJA: Navijači odali nezapamćenu počast kapitenu Fiorentine! (VIDEO)

Italija i Firenca oprostili su se danas kapitena Fiorentine Davidea Astorija, koji je prošlog vikenda iznenada umro.

Hiljade ljudi okupilo se pre sahrane na jednom od glavnih trgova u Firenci.

Neki od njih su stigli i u sedam sati ujutru, tri sata pre početka mise.

Kada je kovčeg dopremljen u crkvu Santa Kroče prvo je usledio gromoglasan aplauz, a navijači su uzvikivali njegovo ime i "grande kapitano". Trg je nakon toga utihnuo na nekoliko minuta, a navijači su podigli šalove i zastave Fiorentine u vazduh. Na jednom transparentu je pisalo: "Zauvek naš kapiten".

Aplauzom su pozdravljeni i igrači Fiorentine koji su stigli pešice, predvođeni vezistom Milanom Badeljom.

Sahrani su prisustvovali i brojni fudbaleri i treneri iz Italije, među kojima su bili fudbaleri Juvetusa, Milana, Intera, Rome… Okupljeni su aplaudirali i igračima Juventusa, koji su pravo iz Londona i meča protiv Totenhema stigli u Firencu kako bi odali poštu Astoriju.

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj pročitao je poruku u ime Fiorentine tokom službe.

– Ti si brat i sin kakvog bi svi poželeli da imaju. Tvoji roditelji nisu napravili nijednu grešku s tobom, ni najmanju. Naše misli idu ka tvojoj majci, ocu, ka Frančeski i vašoj princezi. Ti si bio čovek sa velikim Č i mi ćemo joj to reći. Ti si svetlost za sve nas – naveo je Badelj.

Kada je kovčeg napustio baziliku hiljade navijača povikalo: "Postoji samo jedan kapiten".

Bila je to možda i najpotresnija scena…

Davide Astori, fudbaler Fiorentine i reprezentacije Italije, umro je prošlog vikenda, u noći izmedju subote i nedelje. Autopsija je pokazala da je Astori, koji je imao 31 godinu, umro od srčanog udara.

On je pronađen u hotelskoj sobi u Udinama, gde je njegova ekipa odsela uoči utakmice protiv Udinezea, a pronašli su ga saigrači nakon što se nije pojavio na doručku.

Bio je oženjen i imao je dvogodišnju ćerku.

Davide Astori karijeru je počeo u fudbalskoj akademiji Milana, ali nije odigrao nijednu utakmicu za prvi tim "roso-nera". U Seriji A debitovao je 2008. godine igrajući za Kaljari. On je proveo šest godina u tom klubu, a zatim je igrao na pozajmicama u Romi i Fiorentini, sa kojom je 2016. godine potpisao ugovor.

Astori je odigrao 14 utakmica za reprezentaciju Italije.

Fiorentina i Kaljari povukli su iz upotrebe dres sa brojem 13, koji je nosio Astori.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter