Izvor:
10.05.2018 u 03:51
0

DEFINITIVNO: Karatisti tzv. Kosova ne dolaze u Novi Sad!

Kosovski karatisti ipak neće doći u Novi Sad na Evropsko prvenstvo, a prištinski mediji pišu da su definitivno odustali od dolaska posle razgovara sa predsednikom Evropske i Svetske federacije Antoniom Espinozom.

Ranije danas, iz kosovskog karate saveza bilo je naznaka da će poštovati pravila koja je postavila Srbija kao organizator i da su spremni da se takmiče bez obeležja i pod zastavom Evropske federacije, ali čini se da te namere ipak nisu bile ozbiljne i da su prevladali politički, a ne sportski motivi.

Jutros, kada su zaista krenuli put Novog Sada, vraćeni su sa administrativnog prelaza jer su imali obeležja samoproglašenog Kosova.

Kancelarija za KiM je tada u saopštenju istakla da prištinska strana nije ni na vreme i način predviđen Sporazumom o zvaničnim posetama podnela zahtev za dolazak i učešće delegacije, da je to učinila sa kašnjenjem od tri dana – umesto najkasnije u petak do 17 sati, najava dolaska delegacije dostavljena je tek u ponedeljak u popodnevnim satima, tačnije u 16.17 časova.

Šampionat Evrope u karateu počinje sutra i traje do nedelje.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter