ODRŽAN OLIMPIJSKI DAN: "U sportu treba da uživamo svuda i sa svima, devojčice i dečaci, muškarci i žene, mladi i stari, bez obzira na lične sposobnosti!!

 

 

Rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta obeležen je danas u Srbiji, 24. put po redu, tradicionalnim trkama za decu, trci zadovoljstva na 3.000 metara, porodičnoj trci, trci osobama sa invaliditetom i štafetno-sponzorskoj trci u Hajd parku.

Promoterka ovogodišnje manifestacije, kajakašica Milica Starović, prenela je poruku predsednika MOK-a Tomasa Baha koji je poručio da je u sportu najvažnija radost.

- Sport je univerzalan i zato je Olimpijski dan takode važan, da zapamtimo da u sportu treba da uživamo svuda i sa svima, devojčice i dečaci, muškarci i žene, mladi i stari, bez obzira na lične sposobnosti. Sport je oduvek spajao ljude. Zato vas ohrabrujem da se svako od vas ukljuci u sport i širi radost baveći se sportom - izjavio je Bah.

 


Kajakaš Marko Tomićević preneo je reči prvog čoveka Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića da olimpijski pokret okuplja milione ljudi širom sveta.

- Učimo da je u životu najvažnije uvek davati svoj maksimum u svemu što radimo i da težimo da naš svet kroz sport pravimo boljim mestom za sve nas. Olimpijski dan je vreme za druženje, za učenje, za bavljenje sportom, za provodenje vremena u prirodi, širenje olimpijskog duha i promociju olimpijskih vrednosti. Bavljenje sportom u prirodi je najlepše i zato je važno da uvek imamo svest koliko je bitno da čuvamo životnu sredinu, jer tako čuvamo našu planetu i ostavljamo je i generacijama koje dolaze posle nas - poručio je Maljković.

Maljković je istakao važnost porodica i da je ona stub odrastanja, vasplitanja, društva i cele zemlje.

- Iz tog razloga posebno nam je drago što danas ovde najveći broj učesnika čine najmlađi. Ako najmladima usadimo pravi sistem vrednosti i naučimo ih koliko je važno baviti se sportom, i njihova i naša budućnost će biti lepša i zdravija - rekao je Maljković.

Brojne nagrade i poklone dobili su učesnici Olimpijskog dana, a kao i svake godine, svim učesnicima trka dodelje su diplome MOK-a i majice sa natpisom "Olympic Day".
 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live