Izvor:
02.11.2018 u 09:28
0

Novak se vratio na vrh i prisetio svojih početaka: „Ona je bila moja teniska majka“!

Novak Đoković, novi-stari teniski "broj 1", prisetio se Jelene Genčić sa kojom je počeo da trenira tenis kada je bio veoma mali.

Đoković se u Parizu vratio na prvo mesto ATP liste posle odustajanja Rafaela Nadala zbog povrede trbušnih mišića i to je bio povod da se vrati na sam početak karijere.

Novinare je zanimalo da li je u njegovoj igri ostalo nešto od Genčićeve koja ga je uvela u "beli sport".

"Ona je izgradila osnove za tenis i bazu na koju sam kasnije dodavao segmente i gradio igru. Ali osnova je definitivno njena. Proveo sam sa njom, rekao bih, ključne godine svog razvoja kao tenisera, ali i čoveka. Radili smo zajedno od moje sedme do 12. godine, a to je vreme kada treba da izgradite pravu bazu veština, mentalnog pristupa, odnosa prema tenisu i načina na koji ćete mu prići", rekao je Đoković.

Novak je ponovio na koji način mu je ona usadila strast i ljubav prema sportu, ali kako je uticala i na njegovo detinjstvo.

"Imao sam mnogo sreće što je bila deo mog života kao teniska majka, kako volim da je zovem. Vodila je računa o meni, ocenama koje imam u školi, kako se odnosim prema drugim ljudima i svemu ostalom. Uporedo sa mojim roditeljima me je odgajala i oni su joj verovali. Ona je bila taj pravi mentor koji mi je bio potreban da naučim prave stvari u tenisu, ali i generalno u životu. Kao što sam ranije govorio, zajedno smo čitali poeziju, slušali klasičnu muziku, gledali pregršt snimaka tenisa i ostalih sportova. Imala je holistički pristup životu i mislim da zato isti pristup sada imam i ja".

Na konferenciji za medije posle pobede nad Damirom Džumhurom u trećem kolu Pariza rečeno mu je da je postao tek drugi igrač koji je u jednoj sezoni ispao iz top 20 i vratio se na prvo mesto – drugi je Marat Safin.

"Nisam čuo za taj podatak, hvala vam što ste me prosvetlili", dodao je, ali nije želeo previše da se osvrće na napravljeni podvig, već da se koncentriše na završnicu turnira.

Ipak, uz konstataciju da pre nekoliko meseci nije mogao ni da zamisli gde će se sada naći, navodi da trka još nije gotova.

"Još nije kraj sezone. Rafa se muči sa povredama od US opena, ali trka i dalje traje. Rodžer je u njoj, Rafa takođe. Sve zavisi od toga ko će igrati u Londonu. Ne smem da budem previše ushićen. Nisam srećan što je Rafa povređen i što se povukao sa turnira sa poslednjeg turnira, ali kada se setim kroz šta sam ja sve prošao prošle godine, ovo je fenomenalno dostignuće. Veoma sam srećan i ponosan zbog toga", zaključio je Đoković.

b92.net
Foto: instagram/djokernole, twitter/RolexShMasters

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter