25°C

Beograd

TRENER RODŽERA FEDERERA OMALOVAŽIO ĐOKOVIĆA: Novakova igra nije ništa posebno!

Završni masters u Londonu prilika je da se podvuče linija i prokomentarišu rezultati u minuloj godini. Ujedno, kada je tenis u pitanju, prilika da se još jednom progovori o najvećem igraču svih vremena, odnosno da li Novak Đoković ili Rafael Nadal mogu da nadmaše Rodžera Federera.

Federerovih 20 Gren slem titula, ukupno 99 na ATP turu trenutno mu daju status najboljeg, a dobar deo tih trofeja je osvojio sa trenerom Severinom Lutijem.

Luti je u razgovoru za medije otkrio da 37-godišnji Švajcarac još uvek ne razmišlja o penziji, a jedno od pitanja je bilo vezano za Novaka Đokovića. Upitan da li Srbin može da nadmaši Švajcarca, Luti je odgovorio:

- Rivalstvo Federera, Nadala i Đokovića je posebno. Prvo se mislilo da Đoković ne može da pobedi Nadala, pa da Nadal ne može da pobedi Đokovića. U ovom trenutku Đoković je najbolji, čvrst je, stabilan, jak u defanzivi. Međutim, nema ništa toliko posebno u njegovoj igri da Rodžer ne bi mogao da ga pobedi. Ako Rodžer igra dobro, onda može da ga pobedi - rekao je Luti.

Sudeći po Lutijevim rečima, Federer ne igra dobro u poslednje vreme, pošto Đokovića nije savladao još od 2015. godine i Završnog mastersa u Londonu.

Od tada je Novak vezao četiri pobede nad Švajcarcem, poslednju na nedavnom Mastersu u Parizu. U ukupnom skoru srpski as vodi sa 25:22.

Izvor: Kurir
Foto: Instagram/djokernole

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar