Izvor:
08.01.2019 u 09:47
0

JEZIVA TRAGEDIJA KOJA JE OBELEŽILA FEDEREROV ŽIVOT: Svaki put kad čuje njegovo ime Švajcarac ne može da zaustavi suze! Ovako se nikada nije rasplakao u javnosti! (VIDEO)

Pre 16 godina dogodila se tragedija koja je obeležila život i karijeru slavnog švajcarskog tenisera Rodžera Federera.

Na spomen svog tragično preminulog trenera Piter Kartera, Rodžer Federer ni posle toliko godina ne može da zaustavi suze.

Proslavljeni Švajcarac je u karijeri osvojio rekordnih 20 Grand Slam titula i mnogi ga smatraju najboljim teniserom svih vremena. Federer stalno ističe da je za njegov uspeh najzaslužniji upravo Piter.

Ovaj Australijanac oblikovao je karijeru Švajcarca na startu. On je najzaslužniji što je Rodžer od nervoznog i nesigurnog momka postao nepobediva mašina. Za bekhend kom se divi teniski svet zaslužan je upravo Karter. On je nagovorio Rodžera da umesto dvoručnog igra jednoručni.

Nažalost, njihova saradnja prekinuta je na samom usponu Federera ka vrhu, saobraćajnom nesrećom koja je veoma potresla Federera 2002. godine.

Karterova žena Silvija se dugo borila sa opakom bolešću, a kada je uspela d pobedi rak suprug je hteo da to proslave na poseban način. Odlučili su da odu na jedno romantično putovanje, a Federer im je pomogao u izboru. Preporučio je Južnoafričku Republiku. Par je jedan dan krenuo u obilazak nacionalnog parka u Johanesburgu i tada se dogodila tragedija. Njihov džip je probio ogradu mosta i pao u reku i Karter je poginuo.

Pred start prvog Gren slema u sezoni, Australijan opena, dao je intervjuu za "CNN" u kom se prisetio Kartera.

– Piter je bio jako bitna osoba u mom životu, on me je naučio svemu, zbog njega sam bio igrač kakav sam sada. Koliko mi samo fali…. Nadam se da bi bio ponosan sa sve što sam postigao – rekao je Federer i zaplakao pred kamerama.

Federer je za Piterovo smrt saznao tokom turnira u Torontu. Bio je potpuno slomljen.

– Nikada nisam bio toliko uznemiren. Izleteo sam iz hotela i počeo da plačem i vrištim – rekao je Rodžer dodavši:

– Nije hteo da budem neostvaren talenat. Kada je umro, to je za mene bio poziv, počeo sam da treniram još jače i jače – otkrio je Federer.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter