Izvor:
11.10.2016 u 18:25
0

STIŽE LEGENDE: Broj jedan obara još jedan rekord

Đoković ima priliku da peti put u karijeri završi godinu na prvom mestu ATP liste, što je dosad uspelo samo Rodžeru Federeru i Džimiju Konorsu. Pit Sampras jedini koji je šest godina bio prvi.

Rekorder u ovom segmentu je Pit Sampras. On je jedini teniser u istoriji koji je šest godina završavao kao prvi, i to šest godina uzastopno. Da Rafael Nadal nije bio najbolji na kraju 2013, Novak bi se sada sa Samprasom borio za čelo večne liste jer od 2011. samo jednu godinu nije završio na čelu muškog tenisa.

Nole, međutim, još nije obezbedio prvo mesto do kraja godine, a najveća pretnja mu je Endi Marej. Svetski broj dva ima 9.845 bodova, a Đoković 13.540.

Problem je što Srbin do kraja godine ima priliku za samo 200 novih bodova, a Britanac za čak 2.840, jer se prijavio i za turnir u Beču, koji je na programu od 24. do 30. oktobra. Tamo bi eventualnom titulom mogao da zaradi 500 poena.

Međutim, Marejeve šanse su i sa dodatnim turnirom teorijske, osim ako Đoković maksimalno ne kiksne na tri preostala turnira. To su Šangaj, gde je trenutno, Pariz i London, a na sva tri takmičenja Nole brani titule.

Srpski as je veoma uspešan u Aziji, gde ima 38 pobeda u prethodnih 39 mečeva. Đoković u Kini, Šangaju i Pekingu, koji je ove godine preskočio, nikad nije izgubio u finalu, sa skorom 10:0.

Volim da igram ovde, gde me vežu sjajni uspesi i uspomene. Teško je u jednoj reči opisati zašto je tako. Osim dobrih rezultata, ovde mi je kao kod kuće. Navijači vas čekaju svuda, daju poklone. Osećate tu podršku iako ste na suprotnom kraju sveta od onog na kom živite – ističe Đoković.

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter