Izvor:
28.10.2016 u 20:08
0

Iscrpljen: Gubi snagu u poteri za prvim mestom

Dok se Novak Đoković odmara sa porodicom u bratovljevoj kući na Majorci, Endi Mari izgara. I to bukvalno. Ko je gledao njegov meč u Beču sa Žilom Simonom mogao je dobro da vidi da Škot gubi svežinu i snagu u poteri za prvim mestom na svetskoj listi. Takav i toliki napor, mogao bi skupo da ga košta.

Marijev odlazak na turnir u Beču mogao bi da se ispostavi kao pogrešan korak, čak iako bude uzeo pehar i 500 ATP poena u austrijskog prestonici. Jer ti napori kojima je poslednjih meseci izložen, pa sada i psihički pritisak jurnjave ka prvom mesto mogli bi uskoro da mu naprave ozbiljne probleme.

Prva dva meča u Beču je završio tek nakon tri seta, a sati na terenu samo se gomilaju. Kad se uporedi koliko ih je on do sada proveo u 2016. u odnosu na Novaka, jasno je u kojoj je on "mašineriji" iz koje teško da će se izvući kao apsolutni pobednik. Sve u svemu Mari je odigrao 76 mečeva u singlu, devet više od Đokovića, a proveo je čak 165 sati i 22 minuta (skoro cela sedmica!), šo je prosečno po meču 2 sata i 10 minuta!. Sa druge strane prvi reket sveta je odigrao 126 časova i 41 minut, to jest sat i 53 minuta po susretu.

Mari je na dobro putu da zasluženo stigne do prvog mesta na planeti, to niko ne spori pa čak ni sam Novak, ali se čini da je zagrizao preveliko parče. Potvrdu ovog mišljenja dao je i Škot rekavši da je najrealističnije da napadne Novaka u martu ili aprilu iduće godine, jer on najbolje zna u kakvom je psihofizičkom stanju. Naime, od početka oktobra ovo mu je treći turnir, a do sada je odigrao 12 mečeva. A nakon Beča sledi mu odmah pariski masters, pa nakon jedne sedmice pauze završni master u Londonu. Zaista pregust raspored kakav kod tenisera sa samog vrha svetske lestvice odavno nije viđen.

Ostaje da vidimo da li će uspeti da uskoči i zaskoči našeg asa i ako to postigne koliko će se zadržati na prvoj poziciji s obzirom na već jasnu iscrpljenost.

Mocartsport.com
Foto: Twitter/Wimbledon

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter