Izvor:
14.10.2019 u 14:27
0

FEDERER ODLUČIO: Doneo sam odluku da nastupim u Tokiju!

Švajcarski teniser Rodžer Federer, rekorder sa 20 gren slem titula, izjavio je da će igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Švajcarac, koji je u avgustu napunio 38 godina, rešio je posle izvesnog premišljanja da naredne godine ipak pokuša da dođe do zlatne medalje.

Posle dugog razgovora sa mojim timom doneo sam odluku da između Vimbldona i US Opena nastupim u Tokiju. Srce je odlučilo da ponovo zaigram na Igrama izjavio je Federer.

On ima srebro u singlu iz Londona 2012. i zlato u dublu sa Stanislasom Vavrinkom iz Pekinga 2008. godine.

Ipak, da bi mogao da igra, moraće da zatraži specijalnu dozvolu, jer nije igrao u mečevima Dejvis kupa poslednjih nekoliko sezone što se prema pravilima zahteva od igrača da bi mogli da nastupe na Igrama.

Federera nije bilo na igrama u Riju 2016. godine zbog povrede, a Endi Mari ga je pobedio u finalu u Londonu 2012.

Veruje se da je na odluku Federera da igra uticao i sponzor "Uniklo" sa kojim je pre nekoliko sezona potpisao unosan sponzorski ugovor.

Izvor: B92
Foto: ATP World Tour

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter