Izvor:
07.01.2017 u 18:15
0

Prvo finale u 2017. godini: Sudar dvojice najboljih na svetu!

Srpski teniser Novak Đoković i Britanac Endi Marej igraće u finalu ATP turnira u Dohi.

Srpski igrač je do finala stigao neverovatnim preokretom u duelu sa Špancem Fernandom Verdaskom, kada je spasao pet meč lopti u drugom setu.

Za razliku od njega, Marej koji se mučio od početka turnira, rutinski je završio posao sa Tomašom Berdihom u dva seta.

Biće ovo meč u kome će Đoković pokušati da načini jedan veliki korak ka povratku na mesto broj 1!

Ali, hajde da se podsetimo kako je počelo 'svrgavanje' Noleta sa trona!

Iako je Đoković po osvajanju Rolan Garosa imao veliku prednost na ATP listi, munjevitom brzinom došlo je do njenog topljenja.

I dok je Novak odlučio da napravi predah od "belog sporta", uzeo je odmor i nije trenirao više od mesec dana. Za to vreme, Marej je zavodio red na teniskim terenima i brižljivo skupljao bodove.

Stigao je, a potom i prestigao srpskog asa koji je na čelu ATP liste proveo uzastopno 122 nedelje!

Usledio je težak period za Srbina, nije nikako uspeovao da se sastavi, osetio je kako to izgleda kada ga "bace u blato", isti oni koji su ga dok je bio prvi reket sveta kovali u zvezde!

Međutim, povratak Noleta je isto kao i on – veličanstven!

Kao u danima kada mu nije bilo ravnog, i na završnom Mastersu u Londonu, Nole je "čistio" protivnike pred sobom, sve dok nije stigao finalni okršaj a preko puta njega – Endi Marej.

Britanac nije propustio priliku da trijumfuje pred krcatom O2 Arenom koja je navijala za njega, iako je statistika govorila suprotno – Đoković je u međusobnim duelima bio daleko bolji.

I kada je u pitanju prvi teniski turnir u 2017. godini, statistika je opet na strani Đokovića.

Biće ovo 36. međusobni duel Srbina i Britanca – Novak vodi 24-11 u pobedama, a mi se nadamo da će svoj trijumfalni skor popravtiti danas od 16 časova za kada je zakazano finale teniskog turnira u Dohi.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter