Izvor: Kurir.rs
16.07.2020 u 12:42
0

SRPSKI AS I DELIJE MILE NA KOSOVO: Stigli respiratori u KBC Kosovska Mitrovica

Udruženim snagama, Fondacije „Novak Đoković“ i „Delije“ uručile su donaciju Kliničko-bolničkom centru (KBC) u Kosovskoj Mitrovici.

Fondacija „Novak Đoković“ donirala je dva respiratora i 14 pacijent monitora, dok su Fondacija „Delije“ i Humanitarna organizacija „Svi za Kosmet“ donirali sredstva za nabavku još jednog respiratora.

–  Poslednjih nekoliko dana, uvideli smo da se nikako ne smemo opustiti. U vreme kada korona virus i dalje ne jenjava, ne predajemo se ni mi. Današnja donacija je samo mali znak naše solidarnosti i podrške usmerene pre svega prema zdravstvenim radnicima, koji zaslužuju svu našu pomoć u teškoj situaciji sa kojom se sada suočavamo – izjavila je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

V.D. direktor Zdravstvenog centra „Kosovska Mitrovica“ doc. dr Zlatan Elek izrazio je zahvalnost Fondacijama za donaciju respiratora i ostale medicinske opreme.

– Svaka donacija narodu na Kosovu i Metohiji je od velikog značaja. Od posebnog je značaja ova donacija u medicinskoj opremi koja Kliničko bolničkom centru Kosovska Mitrovica stiže u najpotrebnijem i najtežem trenutku. Donacija stiže u trenutku kada se na teritoriji severa Kosova i Metohije naglo povećava broj obolelih. Donirana medicinska oprema biće odmah stavljena u funkciju u svrhu poboljšanja zdravstvenog stanja obolelih. Svi zaposleni se zahvaljuju u ime svih pacijenata i u svoje ime na doniranoj opremi koja nam je dostavljena i koja će biti upotrebljena za poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite – istakao je v.d. direktor Zdravstvenog centra „Kosovska Mitrovica“ doc. dr Zlatan Elek.

SAZNAJTE I OVO

Đorđević poručuje: KORONA NIJE SRAMOTA, prijavite ako ste BOLESNI!

Analitičar Dušan Janjić: Okolnosti za DIJALOG Beograda i Prištine NEPOVOLJNE

Nastavak PROTESTA u Bugarskoj! TRAŽI SE OSTAVKA CELE VLADE!

Da podsetimo, na početku zdravstvene krize prouzrokovane virusom kovid-19, Novak i Jelena Đoković donirali su milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za bolnice i zdravstvene ustanove širom Srbije.

– Veliko hvala Noletu i ljudima u njegovoj fondaciji za saradnju na ovom projektu jer je zaista bilo skoro nemoguće doći do respiratora u trenucima kada ceo svet želi da dođe do njih. Srećni smo što smo u prilici da zajedničkim snagama pomognemo zdravstvenim ustanovama i medicinskim radnicima koji su u svakodnevnom kontaktu sa obolelima od korona virusa –  izjavili su iz Fondacije „Delije „

Do sada su Kliničkom centru u Kragujevcu uručena četiri respiratora i 20 kliničkih monitora. Opštoj bolnici u Kruševcu uručeno je pet respiratora i pet kliničkih monitora, dok su Opšta bolnica Čačak, Opšta bolnica Ćuprija i Opšta bolnica “Studenica“ – Kraljevo dobili po pet kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata.

Takođe, zahvaljujući ovoj humanoj akciji, Klinika za Infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije postala je bogatija za najsavremeniji Siemens skener sa svom dodatnom opremom, dok je početkom jula Fondacija donirala Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj aparat za dezinfekciju površina, a klinici za pulmologiju Kliničkog centra Srbije pet neinvazivnih respiratora i antibakterijske klompe.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter