Izvor:
18.05.2016 u 00:20
0

KOMPLIKOVANA SITUACIJA: Saslušanje Šarapove neće biti pre juna!

Predsednik Teniskog saveza Rusije Šamil Tarpiščev rekao je danas da saslušanje povodom slučaja Marije Šarapove zbog uzimanja meldonijuma možda neće biti održano pre juna.

Šarapova je u martu priznala da je pala na doping testu na Otvorenom prvenstvu Australije u januaru, pošto su njeni rezultati bili pozitivni na meldonijum, supstancu koju je Svetska anti doping agencija (WADA) početkom godine stavila na listu zabranjenih.

Ona je tvrdila da je iz zdravstvenih razloga uzimala meldonijum i da nije znala da je ta supstanca na listi zabranjenih. Šarapova je suspendovana, a saslušanje je trebalo da se održi ove nedelje.

Njena situacija je komplikovana. Stvar je u tome što je ona priznala da je uzimala meldonijum. Slučaj neće biti razmatran sve dok se dve laboratorije ne pripreme. Verujem da se to neće dogoditi pre juna– rekao je Tarpiščev.

Meldonijum se koristi kod bolesti srca i utvrdjeno je da povećava izdržljivost, poboljšava oporavak, štiti od stresa i poboljšava rad centralnog nervnog sistema. Zabranjen je u SAD, a može se kupiti u Rusiji, Ukrajini, Moldaviji, Belorusiji, Azerbejdžanu i Jermeniji.

Tanjug
Foto: Twitter/svetrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter