Izvor:
11.03.2017 u 19:31
0

Rafa Nadal potvrdio: NE DOLAZIM U BEOGRAD!

Španski teniser Rafael Nadal ponovio je da nema nameru da nastupa u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Srbije u Beogradu.

Taj meč na programu je od 7. do 9. aprila, verovatno u ‘Kombank areni’, a postojala je mogućnost da gledamo klasik između Novaka Đokovića i Nadala.

Ipak, do toga neće doći jer je Rafi važnije da se dobro pripremi za sezonu šljake.

– Ne znam da li će biti važno da igram ili ne, ali to nije dobar trenutak u sezoni jer moram da se pripremam za šljaku – rekao je Nadal.

“Bik sa Maljorke” istakao je da Međunarodna teniska federacija (ITF) ne radi dobar posao, posebno kada je slučaj sa najvećim ekipnim takmičenjem.

– Po mom mišljenju, rešenje za Dejvis kup nije smanjiti broj setova sa pet na tri, tako nećemo dobiti novog šampiona svake godine. Mislim da to devalvira takmičenje. Ako najbolji igrači ne igraju svake godine, to onda znači da nešto radite pogrešno. Potrebne su promene, ali ITF razmišlja samo o malim stvarima.

On je ponovio da bi trebalo jednom godišnje napraviti takmičenje koje bi izgledalo kao fudbalsko prvenstvo.

– Dejvis kup je divno i uzbudljivo takmičenje. Da biste zadržali taj nivo, morate da radite u najboljem interesu igrača. Teniseri moraju da se osećaju prijatno dok igraju za reprezentaciju. Ako se igra samo jednom godišnje, igrači će biti mnogo motivisaniji – zaključio je Nadal.

b92.net
Foto: Twitter/rafanadal

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter