Izvor:
16.07.2017 u 23:33
0

REKORDAN TROFEJ: Federer vladar Vimbldona, Čilićeva borba u suzama!

Rekordi postoje da bi se rušili, a u tenisu niko to ne radi tako dobro kao Rodžer Federer. Sjajni Švajcarac se okitio osmom krunom Vimbldona, što niko pre njega nije uspeo, pobedivši Marina Čilića sa 6:3, 6:1, 6:4.

Neponovljivi teniser iz Bazela pokazao je u finalnom meču na londonskoj travi da mu ni godine (uskoro puni 36) ne predstavljaju problem. Odigrao je Federer kao mladić ovo finale i bez mnogo muke osvojio ukupno 19. grend slem trofej.

Istini za volju, Marin Čilić se povređen suprotstavio šampionu, čak je i u suzama servirao tokom drugog seta, a u pauzi između drugog i trećeg je morao da zatraži i medicinsku pomoć ne bi li mu bolovi u stopalu minuli. Ipak, nije imao snage, a ni umeća, da spreči trijumf novog rekordera Vimbldona, posle sat i 42 minuta.

Federer je prvi set rešio u svoju korist uz dva brejka. U petom gemu je stigao do prednosti, a u devetom je materijalizovao koristeći drugu set loptu – 6:3.

Drugi set je bio još kraći, trajao je 25 minuta (12 kraće od uvodnog), i takođe je odlučen uz dva brejka. Čilić je izgubio servis već u drugom gemu, u šestom je Federer ponovo upisao brejk, a onda s tri laka poena stigao do 6:1.

Pomoć lekara očigledno je prijala Hrvatu, pa je u trećem setu delovao sigurnije na terenu, bio je ravnopravan rival, čak je i spasio brejku loptu u trećem gemu. Jednostavno, pokušavao je da ostane u meču, koliko god to bilo teško zbog raspoloženog rivala i posebno naporno zbog povređenog stopala.

Ipak, Čilić je poklekao u sedmom gemu. Federer je ostvario brejk, poveo 4:3 i krenuo ka konačnom trijumfu. Odmah je iskoristio svoj servis i stavio ogroman teret na suparnika. Hrvat je osvojio servis gem, produžavajući borbu na Centralnom terenu Ol Ingland kluba. Borbu koja je, međutim, trajala samo još nekoliko minuta. Toliko da Švajcarac odservira za 6:4 i osvoji trofej, osmi u karijeri, najprestižnijeg turnira. Šampionski – asom.

Niko kao Rodžer Federer.

izvor: blic.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter