Izvor:
09.09.2017 u 14:39
0

Moćni Nadal zaustavio Del Potrovu bajku! Razjareni španski bik se bori za 16. Gren slem titulu!

Rafael Nadal se plasirao u finale US opena, pošto je savladao Huana Martina Del Potra sa 3:1 (4:6, 6:0, 6:3, 6:2). U finalu ga čeka Kevin Anderson, koji je bio bolji od Pabla Karenja-Buste sa 3:1 (4:6, 7:5, 6:3, 6:4), pa će se po prvi put u karijeri boriti za Gren slem titulu.

Duel Nadala i Del Potra bio je finale pre finala, a početak je obećavao veliku borbu i novi epski duel. Del Potro je prvi napravio brejk u prvom setu i sigurno ga je sačuvao do kraja. Međutim, u drugom setu je Nadal bio surov. Dobio ga je sa nulom i poravnao je rezultat na 1:1.

Argentinac posle dva iscrpljujuća duela, najpre u osmini finala protiv Dominika Tima, kada je bio na korak od predaje, a zatim i protiv Rodžera Federera u četvrtfinalu, nije imao snage za novi podvig.

Nadal je u ranoj fazi trećeg seta došao do brejka, mogao je da napravi još nekoliko do kraja, ali je Del Potro uspeo da se izvuče na brejk loptama za Španca, ali nije uspeo da ugrozi njegov servis, te je Nadal došao do vođstva od 2:1.

Na krilima dobre igre iz prethodna dva seta, Nadal je napravio dva vezana brejka i u trećem setu i već tada je bilo jasno da je meč rešen i da će se Nadal boriti za svoju 16. Gren slem titulu u karijeri.

Veća borba viđena je u drugom polufinalu, gde je Kevin Anderson, iako slabije rangiran, opravdao ulogu favorita protiv Karenja-Buste. Izgubio je visoki Južnoafrikanac prvi set, ali je preostala tri dobio uz moćan servis za koji Španac nije imao rešenje.

Anderson je na ovom turniru bio 28. nosilac i ušao je u istoriju kao najslabije rangirani nosilac turnira koji se domogao finala US opena.

Nadal će u finalu biti veliki favorit, ali ukoliko Andersona bude služio servis, moći će da napravi probleme 1. teniseru sveta.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter