Izvor:
27.10.2017 u 17:39
0

Australijanci zabrinuti: Neizvestan Novakov nastup u Brizbejnu!

Organizatori teniskog turnira u Brizbejnu zabrinuti su za nastup Novaka Đokovića, koji još nije zvanično potvrdio da li će igrati.

Razlog za zabrinutost, piše australijski “International Business Times”, jeste odluka Đokovića da povratak posle pauze zbog povrede lakta bude, ipak, na tradicionalnom egzibicionom turniru Mubadala u Abu Dabiju, koji je na programu 28-30. decembra 2017. godine.

To bi moglo da utiče na njegovu odluku o učešću u Brizbejnu, koji počinje dan kasnije (od 31. decembra do 7. januara) , ali opet ne mora ništa ni da znači, jer bi Novak, trenutno sedmoplasirani igrač na ATP listi, bio slobodan u prvom kolu. To znači da verovatno ne bi morao ponovo na teren pre 4. januara.

"Izuzetno sam uzbuđen što se vraćam u Abu Dabi peti put i učestvujem u jubilarnom desetom izdanju turnira. Velika je čast biti deo tako posebnog turnira. Učesnici su veoma jaki, biće to savršen način za povratak i početak sezone. Abu Dabi je neverovatno mesto, biće sjajan događaj za sve navijače", rekao je Đoković.

Osim Novaka u Abu Dabiju će igrati još Rafael Nadal, Sten Vavrinka, Miloš Raonić, Pablo Karenjo-Busta i Dominik Tim.

Organizatori ATP turnira serije 250 I dalje veruju da će Novak biti učesnik, ali čekaju zvanično odluku osvajača 12 grend slem titula.

Za razliku od Novaka, Rafael Nadal I Endi Mari su već potvrdili učešće u Brizbejnu. Španac će baš kao I Đoković učestvovati na egzibiciji u Abu Dabiju.

Geof Kuinlan, direktor turnira u Brizbejnu, odbio je da komentariše mogućnost da se Đoković priključi Nadalu I Mariju.

Mari se vraća u Brizbejn posle pet godina pauze.

“Jedve čekam da se vratim na teren I ponovo se takmičim. Mnogo mi nedostaje”, napisao je mari na društvenim mrežama.

Turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od 437.380 dolara, a titulu brani Grigor Dimitrov.

b92.net
Foto: Twitter/Ashish, novakdjokovic.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter