Izvor:
27.12.2017 u 21:41
0

Toni Nadal, konačno, priznao: „Protiv Novaka nisam imao taktiku! On je najbolji igrač na betonu ikada!

Toni Nadal je punih 27 godina trenirao bratanca Rafu i sa njim prošao mnogo toga u životu. Osvojili su 16 gren slem titula, veliki broj masters i ATP turnira, pripremali taktiku za razne tenisere.

Ipak, specifični su susreti Rafaela Nadala sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem o čemu je pričao Toni za španske medije. odnosno o pripremi mečeva i kvalitetu pomenute trojke.

"Rafael je najbolji teniser u istoriji na šljaci, Federer na travi, a Đoković nabetonu. Mislimda je Novaknačinom na koji je igrao pre dve godine bio prosto nepobediv, kompletniji igrač od Federera. Tačno je da je Federer imao izvanrednu godinu, ali kada smo se pripremali za mečeve sa Đokovićem nisam znao koju taktiku da izaberem da bismo ga pobedili", izjavio je Toni za španske medije.

On je izjavio i da je za Nadala, a samim tim i ostalu trojicu, bavljenje tenisom u ovoj eri možda bila i loša sreća (u smislu broja trofeja), ali…

"Sudari sa Federom i Đokovićem nisu srećna okolnosti, ali u isto vreme oni su dobri za nivo vašeg tenisa. Njih trojica primoravala su jedni druge da podižu nivo igre, treniraju napornije, ostaju duže na terenu, jer su znali da taj najbolji udarac koji imaju možda sutra neće biti dovoljan za pobedu. Kada postoji obaveza i izazov, bolje se radi i više postigne", rekao je Nadal, koji je odlučio se posveti radu u Teniskoj akademiji svog nećaka na rodnoj Majorki.

Đoković i Rafa su odigrali 50 međusobnih mečeva. Novak ima pozitivan skor sa Špancem, slavio je 26 puta.

novosti.rs
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter