Izvor:
15.01.2018 u 16:44
0

VIKTOR ODBRUSIO BRITANCIMA: Novak ne traži pare za sebe! I evo kako plaćamo porez…

Srpski teniser Viktor Troicki stao je u odbranu Novaka Đokovića, kojeg su napali britanski mediji, rekavši da naš najbolji igrač ne traži više para zbog sebe.

Novinar Dejli Mejla Majk Dikson je objavio da je Novak Đoković, inače predsednik Međunarodnog saveta tenisera, na sastanku tražio više novca za igrače.

Troicki nije bio na spomenutom sastanku, ali zna šta se dešavalo i, uprkos želji da ne otkriva previše, kazao je da je Đokovićev cilj bolja raspodela novca, što bi pomoglo slabije rangiranim teniserima i sportu uopšte.

Imam mišljenje o tome, ali smatram da ono što se dešava na sastancima igrača, treba tamo da ostane. Videćemo, nisam bio tamo jer sam igrao u Sidneju, ali sam obavešten o svemu što se dešavalo. Znao sam i pre da će biti sastanka jer sam sa Novakom mnogo razgovarao o tome – rekao je Troicki.

Viktor je nakon maratonskog trijumfa nad Aleksom Boltom istakao da je javnost obmanuta velikim svotama koje se spominju, pošto mali deo toga završi kod samih tenisera.

Ako pogledate svu zaradu na grend slemovima, mislim da je smešno koliko mi dobijamo. Oni govore da povećavaju nagradni fond stalno, to i čine, ali zarađuju mnogo više nego prethodnih godina i tu leži problem.

On je kazao da je Novak prvi među jednakima i vođa u borbi za bolju budućnost belog sporta.

Priča se o sindikatu igrača, ali se još ništa ne zna. Ne radi on to zbog sebe, njemu to najmanje treba. Znam šta se dešavalo, ali neću baš da komentarišem. Činjenica je da nam treba tako nešto, moramo da budemo ujedinjeni jer tada imamo moć da promenimo nešto. To šta je u redu ili nije, pogledajte u drugim sportovima, pa će biti jasnije.

Troicki je konačno objasnio kako teniseri plaćaju porez i da to nikako ne zavisi od mesta prebivališta, već taksi u svakoj zemlji u kojoj se održava dati turnir.

Regularno plaćamo porez, u zavisnosti od zemlje. Postoje javni podaci, ne bih ja da pričam o tome. U svakoj zemlji plaćamo onoliko koliko iznosi taksa. U Australiji jesu rigorozni, ali su veoma korektni jer nam pravdaju troškove – drugi to ne rade. Pravdaju nam troškove koje imamo u Australiji i na to skidaju taksu. Jesu rigorozni, ali opet ponavljam, izuzetno fer i korektni. Izlaze nam u susret da nam skidaju taksu na troškove, a ovde su oni abnormalni – ako povedete ceo tim i ako sve to plaća igrač, a plaća, onda je mnogo skupo – objasnio je Viktor i dodao:

Svi ti milioni i kamioni o kojima se piše da teniseri zarađuju… Prvih 10 da, top 20 veoma lepo žive, top 50 takođe, ali ovi ispod nikako. Dok plate trenera, putovanja, poreze… Veoma malo im ostane. Da ne govorim o slabije rangiranim igračima, oni su u dubokom kanalu. Raspodela novca nije ravnopravna i zato se Nole bori, da bi bilo malo ravnopravnije i da tenis ne igraju samo prvih 100 na ATP listi. Mnogi igrači odustaju jer nemaju dovoljno novca da finansiraju karijeru. Jednostavno nemaju šansu. Opet kažem, njemu to najmanje treba od svih – zaključio je Troicki.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter