Izvor:
20.01.2018 u 13:55
0

Nadal „prozvao“ Federera: Jedan igrač nastupa samo uveče!

Nije Novak Đoković, iako šestostruki šampion Australijan opena, jedina zvezda koja je zapostavljena u odnosu na Švajcarca, beneficije koje organizator ukazuje Federeru smetaju i Rafaelu Nadalu.

U centru pažnje su, naravno, termini mečeva, jer dok se većina igrača muči na više od 40 stepeni u popodnevnim časovima, Federer ima garantovane termine u večernjim časovima kada je Sunce na samom zalasku.

"Nekad nije dovoljno bezbedno. Nekad je previše vruće i može biti opasno po zdravlje. Nije lepo videti igrače da toliko pate na terenu", rekao je Nadal koji je poput Đokovića u drugom kolu igrao u "paklenim" uslovima.

Španac smatra da je ogromna razlika između igranja u dnevnom i večernjem terminu.

"Jedan slobodan dan ne pravi veliku razliku. U istim si uslovima kao protivnik. Ako moraš da igraš sledećeg dana, da li ćeš igrati preko dana ili uveče će već napraviti razliku. Opasno je jer nekad možeš da izgubiš kontrolu nad telom zbog vrućine. Naravno, postoje igrači koji igraju češće uveče", dodao je Španac.

Na pitanje koji su to igrači, Nadal se samo nasmešio.

"Dugo ste ovde, zar ne? Znate isto kao i ja da dok jedan igrač nastupa uveče, ostali igraju preko dana. Tu su televizija, prodaja karata, postoje igrači koji ostvaruju više od drugih. Zbog toga neki igraju u udarnom terminu, a drugi ne. To je lako razumeti. Nema tu priče o fer i ne fer", istakao je Nadal.

Federer nije demantovao da je tražio da igra samo večernje mečeve.

"Postoji možda 60 momaka koji traže određene stvari, ja sam jedan od njih, da. Srećan sam što nisam morao da igram veče pa dan, pa veče, srećan sam što imam isti ritam. Ali ne bi mi smetalo da igram preko dana, nadam se da ću biti uspešan i u tim uslovima. Jer ako želiš na vrh, moraš da igraš u svim uslovima. Ali, bez sumnje, pomaže što igrač u večernjim uslovima nego u takvim", istakao je Federer.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter