Izvor:
29.04.2018 u 14:05
0

LAKO DO FINALA U BARSELONI: Nadal bez izgubljenog seta stigao do borbe za trofej!

Prvi teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u finale ATP turnira U Barseloni i nastavio neverovatnu seriju na zemljanoj podlozi.

'Bik sa Maljorke' je bez izgubljenog seta stigao do borbe za trofej, nakon što je eliminisao desetog igrača na svetu Davida Gofana sa 6:4, 6:0.

Belgijanac je dobro započeo meč, otvorio ga brejkom i poveo sa 2:0. Međutim, već posle dva gema Nadal je izborio izjednačenje.

Za konačnih 6:4 u prvom setu još jednom je oduzeo servis Gofanu, posle čega je vezao šest dobijenih gemova i meč završio 'krompirom' – 6:0.

Nadal je nastavio surovu seriju na šljaci, uzastopno je osvojio 44 seta, tokom kojih niko od protivnika nije uspeo da dobije više od četiri gema. Takođe, ovo mu je bila rekordna, 400. pobeda na najsporijoj podlozi u karijeri.

Za trofej u Barseloni Španac će se boriti protiv Grka Stefanosa Cicipasa, koji je iznenadio Pabla Karenja Bustu.

Grčki teniser boriće se za svoj prvi ATP trofej u karijeri, a Nadal za 11. u prestonici Katalonije.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter