20°C

Beograd

GORAN VESIĆ U EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO": " Mi imamo viziju kako naš grad treba da se razvije!"

Gost prvog jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" je zamenik gradonačelnika Beograda.

Milomir Marić i Katarina Korša, zajedno sa gospodinom Vesićem razgovarali su o aktuelnim rekonstrukcijama u Beogradu i o viziji kako bi glavni grad trebalo da izgleda.

Tokom emisije zamenik gradonačelnika govorio je o aktuelnim projektima na izgradnji Beograda. Zamenik gradonačelnika je pokazao fotografije kako deo grada izgleda pre i posle rekonstrukcije.

- Mi imamo viziju kako naš grad treba da se razvije. Sve što smo obećali, ispunićemo. Ulica Kneza Miloša imaće ukupno šest traka, ispod čitave ulice biće podzemna garaža sa 450 parking mesta. Ovo će biti jedan od najlepših bulevara u Beogradu. Mi Savski trg počinjemo da radimo za mesec dana, biće završen za Sretenje. Sve vreme rekonstrukcije će ići saobraćaj. Automobili i tramvaji će iće po obodima, tu će se ispod ukrštati dve stanice metroa. Suština u tome je da mi grad razvijemo da ima više centara. Naša politika je da mi uređujemo Beograd. Beograd treba da bude moderna Evropska prestonica. Danas bolje izgledaju i Obilićev i Kosančićev venac. Sada ćemo uraditi sve fasade na Topličinom vencu, trenutno radimo 80 fasada u Zemunu. Radimo dom zdravlja u Borči. Mi sve što obećamo građanima ispunjavamo. Mi sve završimo i mi grad menjamo, to je suština priče. Mi u PKB-u prodajemo mašine koje su zastarele, a kupujemo nove. Plate u PKB-u su povećane za dvadeset odsto, takođe , i proizvodnja mleka je porasla. Ako hoćete da vodite Beograd, morate da ga volite. - zaključuje Vesić.

U nastavku gostovanja,Vesić je govorio o važnosti istorije za Srbiju i grad Beograd.

- U Beogradu ćemo na 127 bilborda imati slike srpske istorije u čast Spasovdana i Vidovdana. Hoćemo kroz te slike da podsetimo građane Beograda na našu slavnu istoriju. MI nažalost kao narod ne poštujemo dovoljno srednjovekovne ličnosti. Mi se ponašamo kao da ne postoji srednji vek. Podići ćemo spomenik Stefanu Nemanji. Biće spomenik kralju Dragutinu i despotu Stefanu Lazareviću, koji je prvi put Beograd proglasio glavnim gradom Srbije.Podići ćemo svima spomenik koji su zadužili i Srbiju i Beograd. Biće očišćen i restauriran spomenik knezu Mihailu.- najavljuje Vesić.

Izvor: Happpytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar