32°C

Beograd

VLADE RADULOVIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO" NAJAVIO: Albanci sa Kosova će dobiti državljanstvo REPUBLIKE ALBANIJE! (VIDEO)

Gost jutarnjeg programa Hepi televizije je bio politički analitičar Vlade Radulović, naime, on je rekao da je u Tirani usvojen nacrt Zakona o državljanstvu koji omogućuje da kosovski Albanci dobiju albansko državljanstvo.

Albanski Zakon o državljanstvu iz 2013. godine propisuje da se državljanstvo dobija rođenjem u Albaniji, međutim, izmenama zakona državljanstvo Albanije će moći da poseduju svi koji mogu da dokažu albansko poreklo.

- Imali ste situaciju oko sporne zastave Albanije, gde je Podgorica reagovala tako što je tražila da bude istaknuta i crnogorska, dok je albanska zajednica oštro reagovala na takav postupak Podgorice. U Tirani, su usvojili nacrt Zakona o državljanstvu, sve je to deo jednog paketa, oni su tim nacrtom poništili odluku iz 2013. da se albancima sa kosova ne može dati državljanstvo. Ima jedna izmena, to se odnosi i na albance na Kosovu, tako piše u članu zakona. Tirana će imati apsolutno pravo da kaŽe da se radi o njihovom državljaninu. Ranije nije bilo tako, sa ovim nacrtom zakona to će se promeniti. Jedan deo Albanaca je protiv tih izmena , ali tim zakonom Albanija će štititi svoj narod. - istakao je Vlade Radulović tokom gostovanja u jutarnjem programu Hepi televizije.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar