15°C

Beograd

DRAGAN MARKOVIĆ U EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO": Rumunija godinama ekonomski raste kao i Srbija!

Gost jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo", bio je predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković. On je prokomentarisao svoju posetu Rumuniji i ocenio kako te dve države mogu sarađivati i u budućnosti.

- Prvog dana posete imao sam četiri sastanka pa onda drugog dana još šest sastanaka. Poslanici rumunskog parlamenta su bili dva dana kod mene. Posle sedam dana su me pozvali i pitali da li ja želim posetu. Kada je Rumunija u pitanju Srbija ima veoma dobre odnose sa Rumunijom i nije dovoljno samo da kažemo da nismo ratovali. Mi treba da radimo i treba da se poveća saradnja sa Rumnijom. To je velika zemlja sa oko 30 miliona stanovnika, veoma su uspešni. Veliki broj investitora dolazi u Rumuniju. Neću reći da imaju ključnu ulogu u Evropskoj Uniji. Poslanici Rumunije će u evropskom parlamentu pomoći Srbiji jer se nad nama već godinama vrši nepravda. Rumunija godinama raste ekonomski kao i Srbija. Mi moramo da shvatimo kakvu politiku velike države imaju prema Srbiji - rekao je Dragan Marković na Happy televiziji.

Predsednik Jedinstvene Srbije je prokomentarisao kako gleda na potencijalni ulazak Srbije u Evropsku uniju.

- Međunarodni predstavnici poput Ketrin Ešton su govorili da smo mi dobri, pa posle na kraju mandata vidimo kako se ponašaju. Imate i primer Turske koja ne ulazi u Evropsku uniju njima je svejedno samo zato što su ekonomski nezavisni. Srbiji je obećano 2000. godine 6 milijardi dolara, posle su nas uslovljavali da isporučimo sve generale, a druge su puštali poput Orića, Haradinaja, Limaja. Mi moramo da zaštitimo naše poljoprivrednike. Imali ste primer afričke kuge u samo dva obora, mi smo palili crveno svetlo, a nije bilo tako. Tu je i primer mleka gde su veliki proizvođači uništili male. Nakupci su uništili poljoprivredne proizvođače jer cenu žita određuje berza a ne Vlada. Cena žita je pet godina 18 dinara, a troškovi obrade jednog hektara zemlje su poskupeli. 3800 kilograma po hektaru, a nekada je bilo 6, 7 hiljada. Kada napravite kalkulaciju onaj koji je imao hektar žita ima 110 evra zaradu - izjavio je Dragan Marković.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar