22°C

Beograd

ANALITIČAR DEJAN VUK STANKOVIĆ O ALJBINU KURTIJU: Predstavljaju ga kao glavnog junaka a iza brega se valja nešto drugo! (VIDEO)

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković analizirao je trenutnu političku situaciju na prostoru Kosova i Metohije.

- Ima tih elemenata političkog nasilja tu su tragovi i onih drzava koji su otvoreni sponzori kosovske nezavisnosti i ovo je širi aspekt gledanja. To su vodeće zapadne zemlje koje odlučuju. Po pitanju Kurtija, mislim da smo mi o tome razgovarali za portal Hepija. Rezultat kosovskih izbora je složen i nije to trijumf Kurtija kako on to predstavlja. On treba da bude glavni junak a dao je nekoliko bombastičnih izjava i svi su ga videli kao lidera. Iza brega se valja nešto drugo - rekao je Dejan Vuk Stanković.

Situaciju je uporedio sa političkim trenutkom koji je bio u Srbiji 2012. godine.

- Mi smo 2012 imali sličnu situaciju u Srbiji na kraju se desio preokret i u vladu je ušao SNS. Kada živite u ideološki nedefinisanom društvu veoma je komplikovano formirati vladu. Zapad njega ne prati ozbiljno, on verovatno ima mesta u rubrikama ali Kurti dok ne napravi ozbiljan problem njega će pratiti samo atašei za štampu. Vidi se po porukama koji stižu odande. Čak 45 posto je za ulazak u EU bez ulaska u NATO. Evropska unija i dalje ostaje realna opcija. Pre 12, 13 godina imali ste 68 posto, a sada je 45 i to je pre nego što su Makedonci i Albanci dobili NE, a to NE se tretira ozbiljno i kod nas - zaključio je Dejan Vuk Stanković.


Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar