-4°C

Beograd

JANJA ŠARČEVIĆ MAJKA UKRADENE BEBE IZ TOVARNIKA U HRVATSKOJ: U regionu se dešavaju isti slučajevi krađe beba kao i u Srbiji!

Da ukradene bebe nisu pojava samo u Srbiji, svedoči i priča Janje Šarčević, majke koja tvrdi da je njeno dete ukradeno iz bolnice u Hrvatskoj.

Gostujući u emisiji "Posle ručka" ona je otkrila detalje događaja iz 1990. godine kada je rodila devojčicu, koja je inače bila njeno prvo dete.

- Ja sam se porodila se 24.1.1990. godine, kada sam na svet donela devojčicu. Sumnjam da mi je dete nestalo jer mi nisu dali bebu. Moje dete je prebačeno iz bolnice u Vukovaru do bolnice u Novi Sad. Rekli su da je imala urođenu manu suženo crevo što vodi iz želuca dalje, međutim ja to nisam primetila - rekla je Janja Šarčević.

Prva stvar koja je majku navela na sumnju bili su događaji koji su se odigrali samo nekoliko dana nakon porođaja.

- Šest dana od rođenja beba je navodno umrla u Novom Sadu i onda kada je moj muž došao po telo oni su rekli da ne daju decu koja su rođena do dve godine bebe i da ih spaljuju. To je meni bila prva trudnoća, nisam imala iskustva i mi smo tu priču prihvatili - nastavila je priču naša gošća.

Ratovi u bivšoj Jugoslaviji i rođenje još dva deteta su na kratko skrenula njene misli, ali pre nekoliko godina stvari su se promenile i ona je počela da traga za devojčicom.

- Sledeće godine sam rodila dečaka u vukovarskoj bolnici i onda sam nakon pet godina 1996. godine rodila još jednog dečaka. Zatim se dogodio rat i bila sam u progonstvu, kada sam se vratila kući isto sve se vratilo. Unazad pet godina stalno razmišljam o tome. Krenula sam da je tražim jer možda i ona mene traži - zaključila je Janja Šarčević.Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar