23°C

Beograd

VLADIMIR JEVTIĆ U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": "Trstenik je mali grad ali sa velikim brojem turističkih motiva!"

Gost današnje emisije "Prelo u našem sokaku" bio je i direktor turističke organizacije Trstenik,Vladmir Jevtić. Sa njim su naši harizmatični voditelji Bojana Ristivojević i Uroš Davidović razgovarali o svemu što, u turističkom smislu, Trstenik ima da ponudi i šta je to najzanimljivije:

- Trstenik je mali grad ali sa velikim brojem tsrističkih motiva. Neki su se već afirmisali. Tu pre svega mislim na manastir Veluće i manastir Ljubostinju. Neki su potencijali u pravom smislu te reči. Naravno, tu su vinarije, destilerije, naša reka Morava, sportski aerodrom.

Imali smo prilike da vidimo i slike iz ovog mesta i da se uverimo koliko je Trstenik jedan lep i ušuškan gradić.

- Bog je darivao Trsteniku reku Moravu i mi imamo jednu manifestaciju koja je vezana upravo za reku Moravu, za jednu jedinstevnu disciplinu a to je Trka čamaca Moravaca. Manifestacija se odigrava u avgustu mesecu. To je tradicionalna manifestacija. Pored ove manifestacije tu su i Jefimijini dani, imamo Moto skup, kao i druge manifestacije.

- Imamo i neke nove manifestacije. To su Moreji fest, festival elektronske muzike koji je deo manifestacije Trstenik na Moravi ali od ove godine će biti kao zasebna manifestacija u julu mesecu. Eto, da iskoristim da pozovem sve mlade da dođu u Trstenik u tom periodu. Imamo i manifestaciju U slavu Kalema posvećenu našim kalemarima obzirom da je Trstenik poznat kao kalemarski kraj. Naravno naše pečenjare i naša manifestacija Pečenijada koja će ove godine biti u sptembru mesecu. Da kažem da se i danas održavaju dve manifestacije i to međunarodnog karaktera. To je Džipijada, trka terenskih vozila i Međunarodna izložba pasa u selu Medveđa kod Trstenika.Prepar godina smo imali i festival ekstremnih sportova i to je zaživelo na par godina ali organizatori su se malo ulenjili ali obzirom da potencijali postoje da će to ponovo da zaživi i obzirom da je veliki broj inostranih posetilaca ta manifestacija privlačila.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar