15°C

Beograd

SVETLANA LAZIĆ U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": "Trstenička publika je zahvalna publika!"

Današnja emisija "Prelo u našem sokaku" posvećena je Rasinskom okrugu, tačnije centralnoj opštini i gradu Trsteniku.

Naši nasmejani i harizmatični voditelji Uroš Davidović i Bojana Ristivojević razgovarali su i o kulturnim potencijalima Trstenika i to sa Svetlanom Lazić, direktorka Narodnog univerziteta Trstenik, predstavnica za kulturu.

- Narodni univerzitet je osnovan pre mnogo godina, tačnije '61. godine kao radnički a kao što je predsednik rekao, ekspanzijom "Prve petoletke" bili su potrebni radnici njoj i tako je nastao radnički. Sada narodni univerzitet ima kurseve i obrazovanja i jezika kao i kurseve programiranja za sve one koji su zainteresovani, koji imaju iole logike i nešto poznavanja iz matematike. Najstariji polaznik ovog kursa sam ja. Trenutno imamo kurs C programiranja. Jedan izvstan matematičar i informatičar Vladan Čolić je to započeo.

Imali smo prilike da vidimo i slike Doma kulture Narodnog univerziteta.

- Imamo i amatersko pozorište Trstenik koje je izvanredno i koje je sada imalo audiciju i bilo je četrdeset mladih iz opštine Trstenik i opštine Vrnjačka banja su došli na samu audiciju. Svakog meseca pozivamo jednu profesionalnu pozorišnu predstavu i gostuju kod nas.Naša sala broji 638 mesta a trstenička publika je zahvalna publika, voli predstave, poštuje sam Dom kulture i poštuje amatersko pozorište.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar