12°C

Beograd

TELEMASTER ISTRAŽUJE: Da li će novi Zakon o trgovini uvesti strožija pravila oglašavanja sniženja? (VIDEO)

Avgust je vreme velikih sniženja po prodavnicama. Izlozi su izlepljeni reklamama koje najavljuju popuste do 70 odsto, a često se dešava da u radnji ne možete naći više od dve stvari koje su snižena svega desetak procenata.

Istraživali smo: Da li će novi Zakon o trgovini, koji sezonska sniženja dozvoljava samo dva puta godišnje, uvesti strožija pravila oglašavanja sniženja?

Da su sniženja onolika koliko piše na izlogu, niko više ne veruje. A kako bi privukli kupce trgovci često objavljuju popuste . Beograđane smo pitali koliko veruju u sniženja ?

Beograđani smatraju da bi trgovine u Srbije trebalo da se ugledaju na obe u svetu, kada je sniženje od 80 posto da tako i bude jer se uglavnom razočaraju kad vide da nije tako.


Propisano je prvi put u našem zakonodavstvu da ta sezonska sniženja mogu da budu najduže 60 dana po sezoni i to – da letnje sezonsko sniženje traje od 1. do 15. jula, a zimsko od 25. decembra do 10. januara.

Trgovci će ubuduće morati da poštuju novi zakon o tgovini koji je usvojen u suprotnom plaćaće enormne kazne.

Novi zakon o trgovini predviđa da cena pre i posle sniženja mora da bude jasno naznačena, ali tokom akcije prodaje koja traje do tri dana trgovci su dužni da istaknu samo procenat sniženja, ne i prethodnu cenu.
Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar