17°C

Beograd

"TELEMASTER" OTKRIVA: OVAKO protiče poseta češkog predsednika Beogradu! (VIDEO)

Predsednik Češke Republike Miloš Zeman doputovao je u posetu Beogradu a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je njegov domaćin, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednici su potom položili vence na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918 na Novom groblju. Planom posete predviđeno je da u sredu dvojica predsednika održe tet-a-tet sastanak, a nakon toga uslediće plenarni sastanak delegacija Srbije i Češke.

Za sutra je najavljeno i potpisivanje bilateralnih sporazuma, posle čega će uslediti izjave za medije predsednika Srbije i Češke. Kako je najavljeno, u sredu će biti otvoren i Srpsko-češki poslovni forum na kome će pored dvojice predsednika učestvovati predsednici privrednih komora Marko Čadež i Vladimir Dlouhi. Srbija i Češka realizovale su u prvoj polovini ove godine spoljnotrgovinsku razmenu vrednu 582,7 miliona evra, kažu u Privrednoj komori Srbije.

Uoči zvanične posete Beogradu, češki predsednik rekao je da ne isključuje mogućnost da bi Češka mogla da povuče priznanje nezavisnosti Kosova.

Bivši diplomata Zoran Milivojević ocenjuje za Telemaster da predsednik Zeman ipak ne može da utiče na promenu formalnog stava te države, s obzirom na to da tamo Vlada sprovodi spoljnu politiku. Milivojević ističe da Zemanov stav pokazuje da se državnost Kosova nije potvrdila na spoljnom planu, zbog čega se, prema njegovim rečima, nalazimo u situaciji da se stav Kosova preispituje.

Happytv.rs
Foto: Instagram/Printscreen (buducnostsrbijeav)

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar