24°C

Beograd

TAKSISTI U BEOGRADU NASTAVILI SVOJ PROTEST: Poziv predsednika na smirivanje strasti!

Danas je 11. dan kako taksisti protestuju. Taksisti su u protestnu vožnju krenuli oko 14 časova sa četiri uobičajene lokacije – iz Kumodraške ulice, sa Obrenovačkog druma, od hale "Pionir" i iz Bloka 70 sa Novog Beograda. Za razliku od prošle nedelje, protest je trajao do 17 časova.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da ozbiljna država ne donosi odluke pod pritiskom i pozvao taksiste na smirivanje strasti i razgovor sa nadležnim organima.

I poslednji protest napravio je gužve u gradu, taksisti su blokirali glavne gradske saobraćajnice, a Beograđani su na ivici očaja.

Beogradski taksisti, koji ulaze u treću nedelju štrajka i blokada ulica, još nisu dobili najavljeni poziv na razgovore kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović ponovila je poziv na poštovanje Zakona i rekla da nema razlike između CarGo i divljih taksija.

Vukojević je apelovao da premijerka Ana Brnabić ne daje više izjave o taksistima i njihovom protestu jer time, kako je ocenio, "samo doliva ulje na vatru".

Vukojević je rekao da će predstavnici svih udruženja taksista o pozivu na razgovor kod predsednika države odlučiti kada on bude zvanično stigao.

Međutim, više osoba sa invaliditetom su stale u zaštitu CarGo kombija i zatražili da ne bude zabranjen.

Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić rekao je da će nastaviti borbu i najavio da se do kraja nedelje može očekivati registracija CarGo fondacije.
Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar