Izvor:
17.08.2018 u 06:43
0

BEOGRAD RASKOPAN NA SVAKOM KORAKU: Zaobilazite sledeće tačke u glavnom gradu!

Na više od 20 mesta u gradu radi se na obnovi ulica, kanalizaciji, vodovodu…

Dok nervozni vozači automobila i putnici gradskog prevoza broje svaki minut zakašnjenja dok se provlače kroz uska grla nastala zbog radova širom prestonice, radnici koji su na terenu neumorno kopaju, menjaju cevi, asfalt i kaldrmu.

Toplo vreme i letnji period prilika su da se u gradu prione na radove i popravke, a radovi su na više od 20 lokacija širom grada. Neki od njih nastaviće se i narednih meseci.

Usko grlo u Bulevaru despota Stefana sada je još teže proći, jer se od proteklog vikenda radi na vodovodnoj mreži između ulica Džordža Vašingtona i Cetinjske. Zatvorena je desna strana bulevara gledno iz smera od Pančevačkog mosta ka Trgu republike i Terazijskom tunelu.

Izmenjene su i linije gradskog prevoza 16, 27e, 32e, 35, 43, 95 i 96, pa ove radove obilaze preko ulica Džordža Vašingtona, Francuske i Trga republike. Radiće se do 2. septembra.

2. Takovska

Do kraja avgusta obnavlja se Takovska ulica i to u delu od Džordža Vašingtona do Jaše Prodanovića. To znači i promenu režima rada za linije 28 i 23, dok su trolejbusi na liniji 40 ukinuti.

Autobusi 28A povezuju Studentski trg i Zvezdaru, ali preko Ulice 27. marta, a autobusi sa linije 23prolaze pored Skupštine i dalje kroz Bulevar despota Stefana ka Karaburmi.

Izmene važe za oba smera.

3. Severni Bulevar

Radovi na redovnom održavanju Ulice Severni bulevar, od Bogoslovije do Ulice Ljubice Luković, izvode se u više faza. U prvoj fazi zatvoren je deo od Bogoslovije ka Vukovom spomeniku, promenja je trasa linije 74 u smeru ka Bežanijskoj kosi, i linije 66 u smeru ka NT parku.

U Drugoj fazi zatvoriće se drugi smer saobraćajnice i menjaju se trase linija u suprotnom smeru. Alternativa su ulice: Veljka Dugoševića – Svetog Nikole – Ruzveltova.

U trećoj i četvrtoj fazi radovi će obuhvatiti i deo Ulice Veljka Dugoševića, zbog čega će i linija 65 menjati trasu i voziti preko Bogoslovije.

4. Vojvode Vlahovića

Zbog izgradnje kišne kanalizacije u naselju Vojvode Vlahovića zatvorena je saobraćajnica kojom prolazi minibus 26L. Linija je ukinuta, a u naselje je moguće ući automobilom alternativnim putevima. Radovi će trajati do kraja septembra.

5. Tramvajski most preko Topčiderske reke

Zbog velikih radova na rušenju i izgradnji mosta preko Topčiderske reke ukinute su tramvajske linije koje voze do Banovog brda (12 i 13). Ova izmena važi čak do 21. decembra, a umesto tramvaja do Banovog brda od Savskog trga vozi autobus 12A (preko petlje Hipodrom). Nova linija 12L povezuje Omladinski stadion i Blok 45.

6. Izmeštanje korita Topčiderske reke

U smeru prema Petlovom brdu trasa je: Borska, Miška Kranjca, Pilota Mihaila Petrovića i dalje redovnom trasom.

U smeru prema Trgu Slavija – Pilota Mihaila Petrovića, Miška Kranjca, Patrijarha Dimitrija, Vareška, Borska i dalje redovnom trasom.

Ukida se stajalište "Miška Kranjca" za oba smera kretanja. Privremeno se uspostavljaju stajališta u Bulevaru Patrijarha Dimitrija.

7. Miška Kranjca

Zbog radova na izgradnji sekundarne kišne kanalizacije izmenjen je saobraćaj u delu od Patrijarha Dimitrija do Pilota Mihaila Petrovića. Promenjene su trase linija 37, 47, 54, 94, 501 i 505.

Ovi radovi trebalo bi da budu gotovi sutra, ali posla će, kako se čini, biti još.

8. Slavka Miljkovića

Obimni radovi su i na ulazu u naselje Resnik, gde je raskopana Ulica Slavka Miljkovića zbogizgradnje kružnog toka na raskrsnici sa Kružnim putem. Zbog toga linije 47 i 94 saobraćaju preko Ulice 13. oktobra.

9. Radovi u Karađorđevoj

Radi se i u Karađorđevoj ulici na podzemnim elektroinstalacijama kod hotela "Prezident", a ovi radovi još od 30. juna ukinuli su takozvani unutrašni krug tramvaja broj 2 (smer Pristanište – Dorćol – Vukov spomenik – Slavija – Pristanište). Linija 2 u suprotnom smeru nije menjana, a uvedena je dodatna linija 2L: Pristanište – Dorćol – Vukov spomenik – Slavija – Savski trg – Gospodarska Mehana. Radovi će trajati do 11. septembra.

10. Ace Joksimovića

Telegraf

Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter