20°C

Beograd

NEPRIHVATLJIV INCIDENT NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Zbog ovoga je reagovala čak i IZRAELSKA AMBASADA!

Izraelska ambasada u Srbiji osudila je kao neprihvatljiv incident koji su doživeli putnici iz te zemlje na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu kada su čekajući svoj let za Tel Aviv čuli obaveštenje da je počelo ukrcavanje za let u Palestinu.

Kako prenose danas izraelski mediji, to se dogodilo 29. avgusta uoči noćnog leta Er Srbije (Air Serbia) JU O816. Među putnicima je nastao metež, jer Izraelci nisu hteli da uđu u avion dok ne čuju tačno obaveštenje, odnosno ispravku da je reč o letu za Izrael. Na aerodromu su im međutim objasnili da je "u pitanju let za Tel Aviv, ne Izrael", prenosi danas novinski sajt Jnet (Ynet).

- Na moje iznenađenje jedna od zaposlenih zatražila je da putnici na letu 816 za Palestinu dođu na gejt C3. Ona je to ponovila nekoliko puta - ispričao je jedan od putnika.

- Nisam mogao da se uzdržim kada sam to čuo. Najpre sam pomislio da nisam dobro čuo obaveštenje i pitao sam nekoliko drugih ljudi da li su i oni čuli da kažu 'Palestina' - nastavio je putnik svoju priču rekavši da se potom obratio predstavnicima aviokompanije na gejtu zajedno sa još jednim Izraelcem i zatražio da objave da avion leti za Izrael, a ne za Palestinu. Dobio je odgovor da je "let za Tel Aviv, ne Izrael".

Posle objašnjavanja putnici i osoblje su ipak raspravili nesporazum, objavljen je poziv za let za Tel Aviv i to tri puta, jer su prethodno tri puta pogrešno pozivani na let za Palestinu, putnici su odvedeni na gejt, a menadžer im se izvinio nekoliko puta.

Kako prenose mediji, izraelski putnik se zbog incidenta žalio i ambasadi Izraela u Beogradu, a portparol izraelskog Ministarstva spoljnih poslova Imanuel Nahšon rekao je da je "to vrlo uznemirujući incident koji zahteva istragu s relevantnim vlastima i avioprevoznikom".

- Nezamislivo je da zaposleni na aerodromu s mikrofonom pokušava da izmeni realnost na takav prkosan i pogrešan način - rekao Nahšon, najavivši da će se incidentom baviti izraelska ambasada u Srbiji.

Mediji prenose da je u međuvremenu nova izraelska ambasadorka u Beogradu Alona Fišer-Kam razgovarala sa rukovodstvom Er Srbije i da su oni šokirani zbog incidenta za koji su rekli da je "potpuno neprihvatljiv". Rečeno joj je i da zaposlenima u aviokompaniji nije dozvoljeno da otvoreno izražavaju politički stav dok nose uniformu Er Srbije, da se to dogodilo prvi put i da se smatra potpuno neprihvatljivim.

- Taj politički stav ne odražava stav kompanije - rekao je direktor, izvinjavajući se i obećavši da se to neće ponoviti, prenose mediji dodajući da je ustanovljeno da je za incident odgovorno osoblje aerodroma u Beogradu a ne aviokompanije.

Beta
Foto: Wikipedia

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar