Izvor:
18.12.2018 u 07:03
0

U PARKU MANJEŽ UNIŠTENI NOVOGODIŠNJI UKRASI: Huligani prvo sekli kablove, a potom fizički uništavali ukrase!

U Tašmajdanskom parku u Beogradu huligani su noćas uništili 20 od 50 novogodišnjih ukrasa, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"Presekli su prvo kablove, a potom pokušali da fizički unište sve ukrase. Na sličan način su sekli kablove i uništavali ukrase u parku Manjež", rekao je Vesić.

Istakao je da je Grad Beograd danas podneo krivičnu prijavu protiv NN lica i dodao da se nada da će oni koji su ovo uradili biti uhapšeni.

"Ne znam kako da nazovem te osobe koje su uništavale novogodišnje ukrase osim ološem. To što se noćas desilo u parku Tašmajdan posledica je atmosfere nasilja i netolerancije koju u našem društvu šire pojedine političke grupe koje pozivaju na nasilje nad svakim ko podržava legitimno izabranu vlast, kao i na uništavanje svega što urade ili izgrade Vlada Srbije ili Grad Beograd", rekao je Vesić.

Kako je dodao, oni koji su uništavali novogodišnje ukrase u parkovima Tašmajdan i Manjež treba da znaju da su uništavali imovinu svih građana Beograda.

"Verujem da će ovi huligani biti uhapšeni i da će odgovarati po zakonu. Pozivam sve da se uzdrže od nasilja i ispoljavanja agresije bez obzira da li su u pitanju novinari, politički neistomišljenici ili imovina Grada, u koju spada novogodišnja rasveta… Žalosno je što su najveće žrtve ovih instruisanih huligana deca koja uživaju u novogodišnjoj čaroliji u našim parkovima sa svojim dekama i bakama. Vreme je da se sa tim prekine", poručio je Vesić.

Da je u Tašmajdanskom parku oštećeno 20 novogodišnjih ukrasa potvrdio je i direktor JKP "Javno osvetljenje" Aleksandar Cincar Poposki.

On je naveo da ukrasi nisu oštećeni zbog snega ili vetra jer je na toj lokaciji instalirano još 30 identičnih ukrasa koji trpe istu težinu snega zbog čega je, dodaje, nemoguće da se ošteti 20, a ostalih 30 ne.

"Pored tragova šutiranja koji se vide, na većini tih elemenata su isečeni i kablovi. Sneg ne može da dovede do isečenog kabla niti može da slomi ukras. Težina snega može da ga obori, ali da je u pitanju sneg onda bi bili oboreni svi ukrasi", rekao je Cincar Poposki.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter