27°C

Beograd

SHOWCASE: Turska nacionalna televizija snima priče o Beogradu!

Ekipa Turske nacionalne radio-televizije TRT World ovih dana boravi u Beogradu kako bi snimila seriju priloga o kulturi našeg grada za popularnu emisiju "Showcase".

Gledaoci tog programa biće u prilici da saznaju o bogatoj kolekciji Muzeja savremene umetnosti, kao i kako teku pripreme za veliku izložbu Marine Abramović.

Čuće priču o najvećem srpskom naučniku Nikoli Tesli i blagu koje se čuva u Muzeju Nikole Tesle, zatim o konceptu nadavno održanog umetničkog festivala "Dev9t" u Staroj Ciglani, uz slikovitu reportažu o beogradskoj uličnoj umetnosti i projektu "Belgrade Street Art", a tu je i priča o pokretu Partizanovih navijača GTR - Grobarski treš romantizam.

TRT World je prvi turski internacionalni kanal na engleskom jeziku koji je dostupan u više od 260 miliona domaćinstava i koji gleda oko 1,2 milijarde gledalaca u preko 190 zemalja širom sveta, medju kojima je i rastući broj onlajn korisnika koji naprave stotine hiljada pregleda na internetu.

Emisija "Showcase" bavi se kulturom i umetnošću i pokiva čitav spektar tema: od muzeja, pozorišta, muzike, literature, preko arhitekture, mode i dizajna pa sve do istorijskog nasledja i starih zanata.

Organizatori dolaska Turske nacionalne radio-televizije su Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Srbije.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar