Izvor:
08.09.2019 u 12:04
0

U ČAST REKOSTRUISANOG TRGA REBULIKE: NARODNO POZORIŠTE je pripremilo na Trgu celodnevni PROGRAM!

U nedelju, 8. septembra od 11.00, na obnovljenom Trgu republike biće upriličen program Pozorište na Trgu – portal ka vekovima.

Muzičko-scenski i multimedijalni spektakl na otvorenom organizuje Narodno pozorište povodom obnove Trga republike. Učestvovaće oko 300 umetnika nacionalnog teatra.

Centralni deo programa počeće u 20.00 mapiranim projekcijama na fasadama Narodnog pozorišta kojima će se oživeti arhitektura trga i predstaviti proces rekonstrukcije i razvoja Beograda od izgradnje nacionalnog teatra 1868. godine, pa sve do današnjeg izgleda trga kao mesta susreta, nove ambijentalne scene i kulturnog jezgra Beograda.

Pola sata kasnije, ispred glavnog ulaza zgrade pozorišta biće održan Gala koncert na kojem će nastupiti prvaci, solisti, Orkestar i Hor Opere Narodnog pozorišta.

Dirigenti su Dejan Savić, Đorđe Pavlović i Đorđe Stanković, a reditelj Ivana Vujić.

Ko to tamo peva… na Trgu

Od 22.00 ispred glavnog ulaza zgrade Narodnog pozorišta i spomenika Knezu Mihailu, uslediće revija pozorišnih kostima, dok je završetak proslave rezervisan za izvođenje kultnog baleta „Ko to tamo peva“.

Predstava, čiji je libreto urađen na osnovu scenarija istoimenog čuvenog filma Dušana Kovačevića, na muziku Vokija Kostića, i u koreografiji i režiji Staše Zurovca, biće odigrana od 22.30, na Trgu republike, kod drvoreda prema Kolarčevoj ulici.

U okviru ovog celodnevnog spektakla publika će biti u prilici da uživa i u drugim programima među kojima se nalaze: promenadni koncert srpsko-japanskog prijateljstva, Najlepše srpske bajke za decu, Cirkus istorije, džez i autorska muzika, kao i interaktivna operska predstava za decu i omladinu Volfganga Amadeusa Mocarta „Bastijen i Bastijena“, u produkciji Narodnog pozorišta.

Od 17.00 do ponoći, kao deo pratećeg programa, u Muzeju Narodnog pozorišta moći će da se pogleda izložba „Počeci pozorišnog života u kneževini Srbiji i osnivanje Narodnog pozorišta u Beogradu“, autorke Jelice Stevanović.

Pozorište na Trgu – portal ka vekovima – program

Nedelja, 8. septembar 2019.

11.00-12.30… Promenadni koncert srpsko-japanskog prijateljstva
Gostuju: Tošio Janagisava – dirigent i Juki Akino – flauta
(Velika scena NP)

12.00-14.00… Najlepše srpske bajke za decu – KCB

14.00-16.00… Cirkus istorije
Izvođači: Cirkuska trupa Kinetrop; režija Ivana Koraksić
plato ispred Pozorišta „Boško Buha“

17.00-18.30… Džez i autorska muzika – KCB

18.00-19.00… Bastijen i Bastijena – opera V. A. Mocarta za decu i omladinu
Trg republike kod drvoreda prema Kolarčevoj

20.00-20.30… Portal kroz vekove
Tekst: Branislav Nušić; govori glumac Nebojša Kundačina

20.30-22.00… Gala koncert Opere NP
Solisti, hor i orkestar; ispred glavnog ulaza zgrade NP

22.00-22.20… Revija pozorišnih kostima
ispred zgrade NP i spomenika knezu Mihailu

22.30-24.00… Ko to tamo peva – balet
Ansambl Baleta NP; Trg republike kod drvoreda prema Kolarčevoj

danubeogradu.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter