22°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: HappyBSC

GRADONAČELNIK GOST HAPPY TV: Ponosni smo na razvoj Beograda (VIDEO)

Ponosni smo na rezultate koje smo za vreme pandemije postigli u Beogradu i Srbiji, a za njih smo zaslužni svi zajedno jer smo bili složni i disciplinovani, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić gostujući u "Dobro jutro Srbijo" Heppy TV.

– U prvom redu, tim rezultatima doprineli su sugrađani, a važno je naglasiti i lidersku ulogu predsednika Vučića koji je donosio prave odluke. Mi smo u Beogradu funkcionisali tako što smo odluke koje je donosio republički Кrizni štab sprovodili efikasno i na vreme. Svakodnevno smo se sastajali, donešeno je 185 različitih mera, ali važno je i dalje biti oprezan da ne budemo žrtve drugog talasa epidemije. Molio sam stručno-operativni tim, koji je od prvog dana sa nama, da nam daju orijentire kako da se spremimo za naredni period i, iako niko još ne može znati da li će biti drugog talasa, prethodna iskustva će nam biti značajna kako bi se što bolje pripremili – rekao je Radojičić, podsetivši da je Grad Beograd u periodu vanrednog stanja obezbedio 700.000 maski, 600.000 rukavica i 10.000 zaštitinih odela.

Govoreći o investicijama u zdravstvo, Radojičić je naveo primer Кliničkog centra Srbije.

– To je tipičan primer kako se sadašnje rukovodstvo Srbije odnosi prema problemima. Projekat Кliničkog centra Srbije nije završen ni za vreme Tita, ni 80-ih, 90-ih ni dvehiljatitih, ali je činjenica da se on danas završava i da radovi napreduju. Ništa manje nisu značajni drugi projekti, poput rekonstrukcije КBC „Dragiša Mišović”, Zemunske bolnice, Tiršove 1. Sećam se da smo nekad u Tiršovoj imali samo nekoliko respiratora i bojali se da ćemo pacijente morati da šaljemo u druge bolnice, a danas ih imamo u značajnom broju, rekonstruisane su ambulante, hirurške sale i fasada – kazao je gradonačelnik.

Navodeći da će izgradnja buduće dečje bolnice Tiršova 2 biti od velikog značaja za Beograd i Srbiju, Radojičić je podsetio da je odluka o gradnji nove dečje klinike doneta još 1989. godine.

– Tu odluku donela je još Skupština Jugoslavije i niko dosad nije ništa uradio. Danas za taj projekat imamo veliku podršku predsednika Vučića, ministarstva zdravlja i samog ministra Lončara i radovi su već u toku. Danas se mnogo ulaže i u druge objekte, poput rekonstrukcije i gradnje novih škola i vrtića. Vrednost aktivnih radova je oko 900 miliona dinara. Naime, završava se škola u Leštanima, rekonstruiše se Zemunska gimnazija, rekonstruišu se i proširuju postojeći vrtići, a počinjemo i gradnju pet novih obdaništa i značajno povećavamo prihvat dece. Promene u Beogradu su zaista revolucionarne, poput izgradnje „Beograda na vodi”, Linijskog parka, projekta metroa. Na silazak na reke i izgradnju boljeg javnog prevoza se u Beogradu čekalo već decenijama unazad, i mi koji danas radimo na tim projektima imamo razloga da na njih budemo ponosni – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti