7°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: kurir.rs

HITNO PRODUŽITI RADNO VREME UGOSTITELJA: Grad ponovo traži da Krizni štab što pre ublaži EPIDEMIOLOŠKE MERE

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će Grad na narednoj sednici Kriznog štaba ponovo tražiti da se radno vreme u sektoru usluga produži sa sadašnjih 20 časova na 22 sata.

O tom zahtevu se inače već razgovaralo na prošloj sednici Kriznog štaba na kojoj je Vesić taj predlog izneo u ime Grada Beograda i PKS, ali je ostala odluka da dosadašnje mere ostanu na snazi do daljeg.

- Razumem da medicinski deo Štaba ima svoje argumente i da je protiv popuštanja mera, ali kriza koju je izazvao virus kovid-19 nije samo zdravstvena već i ekonomska i stoga se prilikom donošenja odluka o merama moraju uzeti u obzir i argumenti privrede - naveo je Vesić, a saopštila Gradska uprava.

Sada kad se vidi "svetlo na kraju tunela" i kad je počela imunizacija vreme je prema njegovim rečima da se produži radno vreme bar do 22 sata.

PROČITAJTE JOŠ

SVEST GRAĐANA SRBIJE NA VISOKOM NIVOU Đerlek: Do sinoć 436.000 prijavljenih za vakcinu preko eUprave

POSLE HAPŠENJA MIKE ALEKSIĆA OTVORENA PANDORINA KUTIJA: Srbijom HARA 450 predatora, ovo su DETALJI

BAČENA BOMBA RANO JUTROS NA KAFIĆ: Oštećena fasada, izlog i automobil

DR GLIGIĆ: Kako smo tokom variole vere za 10 dana vakcinisali 18 MILIONA ljudi, u red se stajalo bez dileme

- Možemo da razumemo zahteve medicinskog dela Kriznog štaba da se mere ne popuštaju do kraja januara, ali očekujemo da se to dogodi najkasnije 1. februara - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je dodao da je Srbija, zahvaljujući naporima predsednika Aleksandra Vučića, treća zemlja u Evropi u kojoj je počela vakcinacija i da je obezbeđeno dovoljno besplatnih vakcina za sve građane.

Vesić je naveo i da danas lokali u Beogradu rade dok je sve zatvoreno u Parizu, Berlinu, Londonu, Pragu i Beču, a da je država uspela da nađe meru između očuvanja javnog zdravlja i čuvanja radnih mesta.

- Obezbedili smo da Beograd radi i tako omogućili desetinama hiljada ljudi da dobijaju plate. Ponosan sam na to. Svesno sam se borio za radna mesta iako sam bio meta napada. Znao sam da, ako se zatvori sektor usluga, samo u Beogradu ostaje bez posla 40.000 žena i muškaraca. Danas se borim i za svaku vakcinu više za Beograd - rekao je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar