Izvor:
31.05.2016 u 20:54
0

ČITAJTE – OD KNJIGE SE LEPŠE RASTE: Sva deca u Beogradu postala ČLANOVI BIBLIOTEKE!

Predstavnici predškolskih ustanova Beograd potpisali su danas sporazum o saradnji sa Bibliotekom grada Beograda u okviru akcije "Čitajte – od knjige se lepše raste".

Akcija podrazumeva da sva deca koja idu u državne i privatne vrtiće, ali i svi oni koje čuvaju bake i deke kod kuće, dobiju besplatno članske karte Biblioteke grada Beograda.

Zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović istakla je da će ovom akcijom sva deca u Beogradu dobiti članske karte biblioteke, ali imati priliku da jednom nedeljno odu u Biblioteku grada gde će im neko čitati bajke.

Kroz bajke koje vam čitaju mame i tate, bake i deke, vaspitačice naučićete mnogo toga, šta znači biti čovek, šta znači porodica… – rekla je Radulović deci iz PU Stari grad.

Akciju je pokrenuo gradski Sekretarijat za kulturu kako bi se skrenula pažnja roditeljima i vaspitačima na značaj ranog čitanja.

Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov podsetila je da se članske karte biblioteka u razvijenim zemljama dobijaju još od pedijatara.

Ona je ukazala da sva deca u Beogradu, bez obzira da li idu u državni ili privatni vrtić ili ih pak kod kuće čuvaju bake i deke, mogu da dobiju člansku kartu preko PU ili da sa roditeljima dođu u biblioteku.

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da je ovo još jedna akcija u nizu koje je pokrenula Skupština grada i da se nastavlja na akcije "Negujmo srpski jezik" , "Naše blago".

On je otkrio deci da je vrlo rano naučio da čita, sa pet godina, da je često odlazio u biblioteku uzimao knjige i brzo ih vraćao. Čak je bibliotekarka pomislila da ih ne čita, pa je morao da prepričava pročitano.

Vesić je deci pročitao pesmu Duška Radovića "Bio jednom jedan lav".

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter