Izvor:
06.09.2017 u 02:29
0

SINIŠA MALI NAJAVIO: Prva useljenja u Beograd na vodi u aprilu 2018!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je večeras da radovi na prve dve stambene kule Beograda na vodi u završnoj fazi i da se prva useljenja očekuju u aprilu naredne godine.

Mali je gostujući na televiziji Pink demantovao pisanje pojedinih medija da je projekat Beograd na vodi "stopiran, da se Arapi povlače, da nema više novca, da su radovi obustavljeni, da će doći Kinezi i preuzeti projekat…, ističući da su to sve laži.

"Ništa od toga nije tačno. Sit sam tih laži koje slušamo već dve ili tri godine unazad. I kada se krenulo sa tim projektom pričalo se da je to pusti san jednog čoveka i da se to nikada neće desiti…", naveo je Mali.

On je istakao da svaki građanin Beograda može svaki dan da ode na Savsku promenadu i da vidi kako Beograd na vodi napreduje.

Gradonačelnik je ukazao da oko 700 radnika radi na projektu i da će na prve dve kule do oktobra biti gotova fasada.

"Zidarski radovi su u toku i u aprilu očekujemo da se usele prvi stanari u te dve zgrade. Iza toga se grade još dve stambene kule, već je temeljna ploča gotova. Za veliki tržni centar gotovi su šipovi i kreće temeljna ploča da se gradi ovog meseca. Za veliku kula Beograd šipovi će biti gotovi do kraja ovog meseca, a u oktobru ili novembru kreće da se radi temeljna ploča", precizirao je gradonačelnik.

On je podsetio da je pre par nedelja otvorio kaskadne terase na Savskoj promenadi da bi građani Beograda mogli da dođu skoro do obale i kako bi se Beograd zaista "vratio" na obale dve reke.

Prema njegovim rečima, Beograd će sa Beogradom na vodi imati lepši deo grada nego što Moskva što ima "Moskvu citi" koji je, kako je naveo, najlepši i najmoderniji deo Moskve.

"Beograd će imati jedan od najlepših i najmodernijih delova grada kao malo koja metropola u svetu", naglasio je Mali i dodao da mogu da pojedini mediji mogu da "napadaju i pričaju šta god hoće", ali da se naša građevinaska industrija i privreda Srbije pokrenula sa tim projektom".

Mali je naveo da je Beograd na vodi najveće gradilište u Evropi u ovom trenutku.

On je potvrdio da u tom delu grada postoje podzemne vode, jer se nalazi pored reke Save, napominjući da postoji bezbroj najsavremenijih tehnika i tehnologija koje se koriste za izgradnju objekata pored obale reke, kao i da u ovom projektu učestvuju i americke i britanske firme.

Takođe je podsetio da postoji i "Helskinski na vodi" i "Oslo na vodi".

On je naglasio da je ponosan na naše građevinske komapanije koje učestvuju u izgradnji Beograda na vodi, jer će nešto naučiti od stanaca i da će ubuduće moći i same da rade slične projekte u drugim zemljama.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter