Izvor:
14.09.2017 u 22:45
0

DIREKTORKA NARODNOG FRONTA RAZREŠENA DUŽNOSTI!

Direktorka GAK "Narodni front" prof. dr Snežana Rakić obaveštena je danas da je smenjena sa tog mesta.

Ona je za "Alo!" to i potvrdila:

Informacija je tačna – kratko je rekla prof. dr Rakić

Ko će da sedne u prvu fotelju GAK "Narodni front" u ovom času još se ne zna. U opticaju je samo jedno ime – prof. dr Željko Miković, načelnik Odeljenja za visokorizične trudnoće, naš najbolji stručnjak u toj oblasti.

On kaže da ne zna još ništa, niti je bilo šta čuo o tome.

Da je vest odjeknula kao grom iz vedra neba dokazuje neobaveštenost zaposlenih u "Frontu", koji su u šoku bili kada su čuli za smenu njihove direktorke.

Prof. dr Snežana Rakić funkciju v.d. direktora najvećeg porodilišta na Balkanu obavljala je od oktobra 2013. godine, do danas. Poznata je po bogatom iskustvu u svojoj struci, o čemu svedoče sve godine njenog rada.

Od 1981. do 1986.godine radila je kao demonstrator na Institutu za anatomiju Medicinskog fakulteta. Objavljivala je studentske radove u časopisu "Medicinski podmladak". Naredne godine upisala je postdiplomske studije na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

U KBC "Dr Dragiša Mišović" na Dedinju zaposlila se 1988. godine, u Zavodu za ginekologiju i akušerstvo, a od 1989. je u stalnom radnom odnosu u GAK "Narodni Front".

Odbranila je magistarski rad 1992. godine, pod nazivom: "Uloga urinarnog estriola i humanog placentnog laktogena kad pacijentkinja sa hipertenzivnim sindromom u trudnoći u odnosu na stanje ploda na rođenju", a mentor joj je bio prof. dr Radmio Jovanović, pred komisijom u sastavu: prof. dr Radmio Jovanović, prof. dr Žarko Pilić, prof. dr Helena Lončar.

Specijalistički ispit iz ginekologije i akušerstva položila je marta 1994. god sa odličnim uspehom.

Odbranila je doktorsku disertaciju 1996. godine pod nazivom: "Neurološki razvoj fetusa i metode za njegovu evaluaciju tokom intrauterusnog života" čim je stekla zvanje doktora medicinskih nauka.

Od 1997. godine prof. dr Rakić bila je načelnica porodilišta u GAK "Narodni Front" i na tom mestu ostala do 2001.godine. Potom postaje načelnica Odeljenja carskih rezova, da bi se 2007. godine ponovo vratila na funkciju načelnice porodilišta.

Kako navode izvori, ona će se najverovatnije vratiti na to mesto.

Prof. dr Snežana Rakić rođena je 18. 11. 1962. godine u Zemunu.

Alo.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter