parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

OBNOVLJENA ŠKOLA U BEGALJICI: Đaci će od sada učiti u lepšem ambijentu uz savremenu opremu!

U beogradskom naselju Begaljica danas je svečano otvorena obnovljena Osnovna škola "Ivo Lola Ribar", pa se 250 đaka te osmoletke vraća u svoje klupe.

Škola je u aprilu prošle godine izgorela u požaru, a u njenu obnovu uloženo je 67 miliona dinara, koje je izdvojila vladina Kancelarija za javna ulaganja.

Svečanom otvaranju škole prisustvovali su ministar prosvete Mladen Šarčević i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Šarčević je rekao da je ove godine oko četiri milijarde dinara uloženo u obnovu 390 škola koje, kako je rekao, sada izgledaju kao i škola u Begaljici, kao potpuno nove a ne rekonstruisane.

To je, dodao je, signal i obaveza da naredne godine bude urađeno još više.

"Ovo je samo jedan od uslova da deca u Begaljici imaju iste mogućnosti kao i deca u ostalim drugim delovima Srbije", rekao je ministar.

Gradonačelnik Beograda Siniša mali rekao je da je škola u Begaljici sada jedna od tri najlepše škole u Beograda i da je ispunjeno dato obećanje o obnovi škole.

On je najavio da će do kraja ovog meseca biti završen projekat za izgradnju nove škole u Leštanima, a čija bi izgradnja trebalo da počne u narednih nekoliko meseci.

"Opština Grocka biće opština novih škola, rekao je mali i dodao da je Grad ove godine izdvojio više od 100 miliona dinara u obnovu 90 škola", naglasio je on.

Škola je potpuno obnovljena i dobila je savremenu opremu, a po prvi put od izgradnje škole, djaci će imati i malu fiskultrnu salu.

Opština Grocka izdvojila je sredstva za uređenje dvorišta, ograde, sportskih terena, pomoćne zgrade...

Učenici "Ivo Lole Ribara" su u prethodnom periodu, nastavu pohadjali u školi "Ilija Garašanin".

 

Alo.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost