Izvor:
11.10.2017 u 19:40
0

Ispovest direktora škole u Beogradu: Optužen da je lupio šamar dečaku, a zapravo je hteo da spreči tuču!

– U hodniku sam zatekao samo M. M., koji mi je delovao ozbiljno povređen. Iz usta mu je tekla krv – kaže direktor

U Osnovnoj školi "Nikola Tesla", u beogradskoj opštini Rakovica, juče su se potukla dvojica đaka sedmog razreda, nakon čega je direktor te škole Stanislav Stevuljević razdvojio učenike i sprečio dalju tuču, a optužen je da je tokom "rastavljanja" ošamario jednog od vinovnika sukoba.

– Učenici sedmog razreda M. M. (13) i M. J. (13) posvađali su se, a onda i potukli. Direktor je naišao i navodno ošamario jednog od njih. Izbio je čitav skandal. Učenik koji je navodno udaren je otišao kući i ispričao svojim roditeljima šta se desilo.

– Oni su odmah angažovali advokata, koji je direktoru pripretio tužbom. Sve je ovo vrlo neprijatno i za profesore, i za đake, i za ugled škole – priča jedan od roditelja čije je dete posmatralo ovaj incident.

Međutim, s druge strane, direktor Stanislav Stevuljević tvrdi da učenika nije ošamario, već, kako kaže, "samo malo odgurnuo", želeći da rastavi decu.

– Kakav šamar, molim vas?! Nikoga nisam udario. Pozvali su me jer je izbila tuča. U hodniku sam zatekao samo M. M., koji mi je delovao ozbiljno povređen. Iz usta mu je tekla krv. Rekao mi je da ga je M. J. udario u nos.

– Nikad u životu nisam video toliko krvi. Svašta sam pomislio. U tom trenutku pojavio se i M. J., koji mu je i naneo te povrede – rekao je direktor.

– Bio sam van sebe. Plašio sam se da ponovo ne izbije tuča. Dečaka sam malo gurnuo, želeo sam samo da se skloni. Rekao sam mu da me sačeka na drugom mestu. On je u tom strahu verovatno kada je video šta je napravio, otrčao i pozvao majku, rekavši da sam ga ošamario.

– Ona je odmah angažovala advokata koji me je već kontaktirao. Na hodniku nismo bili sami, brojna su deca videla šta se dogodilo, pa mogu potvrditi da ga nisam ošamario – rekao je direktor Stevuljević.

– Dečak je sam otišao kući, a onda me je pozvao advokat i rekao da će da me tuži. Mislim da je to van svake pameti, ali šta da radim, istina će izaći na videlo. Da ih nisam razdvojio ko zna šta bi bilo, jer povređeni dečak je džudista i da je hteo ko zna šta je mogao uraditi, ali je dete miroljubivo – dodaje direktor.

Direktor Stevuljević kaže da ne zna zašto je M. J. ispričao da ga je on ošamario, te da on ne želi ništa loše da kaže za dete koje pohađa njegovu školu, jer to su samo deca koja još uvek ne znaju kako da se nose sa krivicom.

Majka dečaka M. J., kojeg je direktor navodno ošamario, juče nije želela da komentariše situaciju, dok je povređenog M. M., otac prevezao u Institut za majku i dete.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter