Izvor:
13.10.2017 u 16:41
0

KAO U STARA VREMENA: Nesvakidašnji tramvaj danas krstari beogradskim ulicama! (foto)

Beograđani koji su danas prolazili potezom u blizini Tašmajdana, sa njegove gornje i donje strane, mogli su ekskluzivno da vide novo (staro) prevozno sredstvo u prestonici.

Naime, po šinama se kretao drveni tramvaj sa samo jednim vagonom koji su – vukli konji.

Ne znam o čemu se radi, ali deluje stvarno interesantno – rekao je jedan stariji sugrađanin.

Misterija je, međutim, brzo razrešena. Na ovaj interesantan način GSP "Beograd" je odlučio da obeleži lep jubilej – 125 godina postojanja!

Najsrećniji Beograđani će biti u prilici tokom dana da se provozaju sa početne stanice u Tašmajdanskom parku.

Problem je što ima mesta samo za sedmoro-osmoro ljudi, pa je prvi krug bio rezervisan za gradske čelnike i nekoliko kamermana… Oni će prvi deo puta proći ovom kočijom-tramvajem, a drugi elektrubusom i tako na simboličan način označiti razvoj gradskog saobraćaja za prethodnih 125 godina.

Već na prvom semaforu došlo je i do manjih "tehničkih" problema pošto su konji bili prilično nemirni kada su morali da stanu.

Blic.rs
Foto: Arhiva/Facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter