Izvor:
20.10.2017 u 16:35
0

BRNABIĆ: Najlepši dan od kada sam u Vladi Srbije!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je Muzej savremene umetnosti u Beogradu koji je danas svečano otvoren posle više od 10 godina rekonstrukcije.

Premijerka je zajedno sa predsednicom Skupštine Majom Gojković i ministrom za kulturu i infomisanje Vladanom Vukosavljevićem i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim obišla izložbu "Sekvece umetnosti Jugoslavije i Srbije" koja je postavljena na 5 hiljada kvadrata.

Ovo je najlepši dan za mene od kako sam ušla u vladu Srbije avgusta prošle godine. Drago mi je što posle deset godina vraćamo Muzej publici u Beogradu i celoj Srbiji, rekla je Brnabić.

Brnabić je dodala da će se Vlada Srbije fokusirati već od sutra na završetak radova Narodnog muzeja.

-Želimo time da pokažemo koliko nam je kultura važna i da je nešto bez čega ne možemo da ostvarimo napredak, poručila je premijerka.

Ona je zahvalila kolegama u aktuelnoj, ali i prethodnoj vladi koji su uložili veliki napor da se obnova Muzeja završi, kao i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je, kako je navela, insistirao da se radovi što pre privedu kraju.

Premijerka je izrazila zadovoljstvo što su se prvi put oko ove velike ideje okupila tri velika brenda, Muzej savremene umetnosti, Beogradski festival igre i Beogradska filharmonija.

-Hvala što ste ostavili sujete po strani i što ste pokazali šta sve Srbija ima. Ponosna sam danas jer je ovo Srbija za koju sam uvek govorila da može, poručila je Brnabić.

Direktor Muzeja savremene umetnosti Slobodan Nakaradi rekao je da je ovo veliki dan za srpsku kulturu i najavio da će Muzej raditi narednih sedam dana i noći neprestano kao i da se nada da će poseta biti ista kao i danas na otvaranju.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je današnji dan – dan kada Beograd ponovo postaje kulturna prestonica ovog dela Evrope kao i da je posebna simbolika što se Muzej otvara na Dan oslobođenja Beograda.

On je naveo da posle deset godina Beograđani i svi ostali mogu ponovo da posete Muzej koji je na današnji dan prvi put i otvoren.

Mali je istakao da je osim Muzeja izvršena i rekonstrukcija okolne zelene površine gde su urađene pešačke staze, sedam sportskih terena kao i igralište za decu .
Gradonačelnik je rekao da Beograd sada ima jedan novi prostor gde građani mogu da provode slobodno vreme i uživaju u kulturnim i svim drugim sadržajima.

On je dodao da će otvaranjem Narodnog muzeja u junu sledeće godine, kulturna ponuda Beograda biti popunjena.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Twitter/dwnews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter