Izvor:
30.10.2017 u 14:59
0

BRZ ŽIVOT U VELIKOM GRADU: U Beogradu možete platiti nekome da izvršava vaše obaveze!

Brz život u velikom gradu, brojne obaveze i hronični nedostatak vremena neki su od razloga što je Beograđanima ponekad jedina opcija, a nekada omiljeni izbor, da plate nekome da izvršava njihove obaveze umesto njih.

– Desi se nekada da sam toliko umoran, a imam čitav spisak stvari koje bi trebalo uraditi. Nekada je zaista bolje platiti pomoć, nego se preforsirati – kaže jedan Beograđanin i podseća "vreme je novac".

Bez obzira na to da li vas mrzi da ide u kupovinu, ili ste bolesni a niko ne može da vam donese lekove, ili planirate odlazak u provod svojim kolima, a ne želite da ih ostavljate na parkingu ispred kluba kada popijete koju čašu više, u Beogradu lako možete naći osobu koja će vam pomoći, ukoliko joj platite.

1. BEBISITERKA – Roditeljima mališana koji ove godine nisu primljeni u vrtić predstoji briga o deci u sopstvenoj režiji. Dečake i devojčice u tom slučaju najčešće čuvaju bake i deke, ali ako ta opcija izostane, ostaju dadilje. Iznajmljivanje bebisiterke po satu košta oko 300 dinara radnim danima, vikendom ili za više dece tarifa raste. Iako se lako može naći dadilja koja će čuvanje dece naplaćivati po satu, znatno je povoljnije angažovanje na mesečnom nivou.

2. POTRČKO – Savremeni kurir brzo će vam doneti hranu, dokumenta, lekove. U nedostatku vremena, on je prava osoba kojoj možete izdiktirati šta vam nedostaje iz prodavnice, a on će u kratkom roku to doneti do vaših vrata

Zbog sve većeg broja korisnika, raste i broj agencija preko kojih možete angažovati ličnog dostavljača. U jednoj od njih cena usluga zavisi od dela grada i kreće se od 350 do 1.500 dinara za prevoz pošiljke, ali se vreme čekanja i stajanja u redu dodatno naplaćuje.

3. ŠETAČ PASA – Usled nepredviđenog putovanja ili brojnih obaveza, ne stižete da prošetate ljubimca, ali ni da nađete ko će to uraditi umesto vas.

Poslednjih godina lako možete angažovati profesionalnog šetača za vašeg psa, ili osobu koja će tokom vašeg odsustva mačku ili bilo kog drugog ljubimca obići, nahraniti, očistiti. Ove usluge moguće je naći po vrlo šarenim cenama, od 250 do 500 dinara po satu, a moguće je i dnevno angažovanje.

4. ČEKANJE U REDU – Čim se u nekoj od ustanova pojave redovi, pojave se i ljudi spremni da umesto sugrađana koji nemaju vremena ili volje da stoje nekoliko sati da bi došli na red da nešto uplate, overe ili predaju dokumenta.

Neki čak daju i oglase sa opisom "čekao bih u redu umesto vas", a "dnevnica" je, bilo da se čeka pola sata ili ceo dan oko 1.000 dinara.

5. POUZDAN VOZAČ – "Vi pijete, mi vozimo", slogan je jedne agencije koja nudi profesionalce za – vožnju vašeg automobila. Bez obzira na razlog zbog kojeg niste u mogućnost da se "dovezete" kući, sada lako i brzo možete iznajmiti profesionalnog vozača.

Tako vas on može bezbedno vratiti kući nakon izlaska, ili nakon medicinske intervencije, a ukoliko želite, možete ga zvati i da vas odveze do aerodroma i potom vrati ga parkira isped vaše kuće. "Dnevnica" za ličnog šofera uglavnom zavisi od kilometraže i kreće se od oko 1.000 dinara za manje od 10 kilometara.

6. OSOBA ZA ODRŽAVANJE NALOGA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA – Postaviti pravu sliku u adekvatno vreme i pri tome ostaviti odgovarajući utisak, mnogima je prava umetnost. Zbog toga se na oglasima sve češće mogu naći osobe koje će to raditi umesto vas, uz naknadu po dogovoru.

7. MOŽE SE IZNAJMITI ČAK I DEČKO – Nekada nije potrebna osoba koja će nešto uraditi umesto vas, nego sa vama!

Ženama nekad fali muškarac koji će sa njima otići na ručak ili svadbu, kako bi izbegle sva nepotrebna pitanja poput "imaš već toliko godina, kako to da si i dalje sama" ili "kad ćeš se već jednom udati", zbog čega sam im preko Fejsbuka ja to ponudio, po ceni od 30 do 70 evra po događaju. Bilo ih je, javljale su se i moram da naglasim, pratnja je sve što sam nudio – priča jedan od "momaka za iznajmljivanje" iz prestonice.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter