Izvor:
01.11.2017 u 13:21
0

Gužve kod okretnice 26: Semafor bi rešio problem!

Vozila koja dolaze iz naselja Veljko Vlahović, u jutarnjem špicu, jedva uspevaju da se uključe u Ulicu braće Jerković. Nadležni sekretarijat evidentirao problem.

OKRETNICA linije 26 u naselju Braće Jerković žiteljima naselja Veljko Vlahović stvara veliki problem kada pokušavaju da se uključe na glavnu saobraćajnicu. Semafor bi, kako tvrde, rešio ovaj problem. Ipak, vozači autobusa koji ovde okreću vozila tvrde da bi svetlosna signalizacija mogla biti i kontraproduktivna.

Uključenje na glavnu saobraćajnicu u Braće Jerković, kod okretnice 26, u jutarnjem špicu nemoguća je misija za stanovnike naselja Veljko Vlahović.

– Kada svi iz naselja krenu na posao, velika se gužva stvori kod okretnice, pošto je ta "glavna" ulica prometna – priča Nina V.

– Tada je uključenje veoma otežano. A dok automobili tako načičkani čekaju da skrenu, ni autobusi na liniji 26, koji se ovde okreću, ne mogu da uđu na terminus i pokupe putnike. Semafor bi rešio ovaj problem.

Iz Sekretarijata za saobraćaj, koji je zadužen za postavljanje svetlosne signalizacije, navode da je ova raskrsnica na listi predloga lokacija za semaforizaciju.

– Konačnu odluku o semaforizaciji doneće stručna komisija Sekretarijata za saobraćaj, nakon obilaska svih lokacija koje su ocenjene kao potencijalni kandidati za postavljanje semafora – ističu iz Sekretarijata. – Zatim sledi rangiranje, prema prioritetu za semaforizaciju, a broj raskrsnica koji će biti izabran biće utvrđen planom za 2018. godinu.

Vozači autobusa, pak, kažu da postavljanje semafora na ovoj raskrsnici može da stvori još veći problem.

– Imamo problema sa skretanjem na okretnicu, kada se veliki broj automobila ovde naređa – priča vozač na liniji 26. – Ipak, semafor će možda da napravi još veći zastoj. Ovako se vozači nekako međusobno "dogovore", pa saobraćaj nekako funkcioniše.

Izvor: Večernje Novosti
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter