SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Porez na imovinu za Beograđane ostaće isti i u 2018. godini!

 

Porez na imovinu za građane Beograda i naredne godine će biti uglavnom isti kao i ove, a gradske opštine će svake godine do 30. novembra donositi i objavljivati akt o prosečnim cenama kvadrata po zonama.

To je predviđeno izmenama odluka koje se odnose na stopu poreza na imovinu, na zone za utvrđivanje tog poreza i prosečnu cenu.

Obrazlažući te izmene odbornicima Skupštine Beograda, gradska sekretrka za finansije Jelena Tanasković je rekla da će u skladu sa odlukama o stopama poreza na imovinu i prosečnim cenama kvadrata u gradu, porez na imovinu uglavnom i iduće godine biti isti kao i ove, jer su cene kvadrata ostale na približno istom nivou.

Porez na imovinu za 2018. godinu može biti utvrđen u iznosu koji je do dva odsto uvećan u odnosu na porez za 2017, navodi se u dopuni odluke o visini stope poreza na imovinu.

Kad je reč o zonama, Tanasković je navela da je predviđena izmena granica zona dok će njihov broj ostati 14, od čega će dve biti najopremljenije zone.

Objasnila je da su izmene granica zona predložene u cilju usklađivanja njihovih granica sa planom generalne regulacije građevinskog područja, i naglasila da neće biti bitnih pomeranja u granicama zona.

 

Izvor: Kurir.rs
Foto: belami.rs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost