Izvor:
27.11.2017 u 18:32
0

NEKI SU MORALI DA SE ODSELE: Stanari jedne zgrade u Rakovici strahuju, komšija ih maltretira, lupa im na vrata, obija stanove, krade struju!

Maltretiranje stanara jedne zgrade u Rakovici traje već dve godine, a kako kaže Mirjana M. iz Kneževačke ulice, komšija od oko 45 godina često nasrće na nju i ostale stanare, lupa im na vrata, obija stanove, krade struju, a sada joj je na ulaznim vratima nacrtao kukasti krst.

– Zbog njegovog maltretiranja dvojica komšija su se već odselili. Ne znamo kome da se obratimo, jer policija kaže da nije u pitanju krivično, već prekršajno delo, i da je za to zadužena socijalna služba. Oni, pak, kažu da po novom zakonu ni oni tu nemaju nadležnost. Zaista sam uplašena za svoj život i zdravlje mi je narušeno zbog ovih stresova, govori Mirjana, kojoj su se javili problemi sa visokim pritiskom i tahikardijom.

Kako ona navodi problematični komšija dobije neku vrstu napada, kad je hiperaktivan, svađa se, upada im u stanove, nasrće na susede.

Takvo stanje traje oko sat vremena, a kasnije se izgleda ni ne seća šta je uradio. Stanari smatraju da mu je potrebna lekarska pomoć, posmatranje i terapija, a na takve komentare im često kažu "ko ste vi da nekom određujete dijagnozu.

– Pre mesec dana je bez majice došao do mojih vrata i pokušao da razvali. Pomogao mi je komšija koji živi prekoputa, pa je i njega napao. Često mi ostavlja nebulozne poruke i lupa. Sada ovaj kukasti krst. Ne znam zašto se okomio na mene, valjda zato što sam žensko, i često sama. Od muškaraca uglavnom zazire, navodi Mirjana i dodaje da velikih problema imaju ljudi sa decom, jer ne smeju da ih puste da bez pratnje idu u školu.

Iako smatraju da je oštećenog duševnog zdravlja, komšije se slažu oko toga da je "podmukao i pametan". Kako kažu, ume da prespoji kablove za struju i kablovsku televiziju, i da se "nakači" na tuđ priključak.

Nigde ne radi, nema prihode, živi sam, a u početku su ga čak i sažaljevali i odnosili mu hranu i cigarete.

– Nedavno je palio papire nasred hodnika zgrade. Može sve da nas zapali. Zaista se bojimo za svoje živote i ne znam kako da rešimo ovu situaciju, zaključuje Mirjana očajno.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter