KONAČNO: Grad rešava problem odvoda fekalnih voda u Krnjači!

 

 

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će grad rešiti problem sa zapuštenim postrojenjem za odvod fekalnih voda u naselju Krnjača jer će se od sada o njemu brinuti JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija". 

Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave, privatna firma koja je sistem održavala odlazi u stečaj, pa su stanari strahovali da ne dode do ekoloških problema i zaraze. 

- Sistemom vodovodne i kanalizacione mreže u ovom naselju grad se bavi već šest meseci, a sada su se stekli uslovi da se imovinsko-pravni odnosi reše. U međuvremenu završava se legalizacija same vodovodne mreže koja, nažalost, iako je urađena, nije nikada legalizovana - rekao je Vesić.

On je dodao da će taj sistem preći u nadležnost Grada Beograda, čime će se steći uslovi da grad sledeće godine potpuno normalno održava tu mrežu i da izdvoji 50 miliona dinara za rekonstrukciju crpne stanice, koja tu postoji i nije u dobrom stanju. 

- Mi ove godine to nismo mogli da uredimo, jer ona nije pripadala gradu. Sada ćemo taj problem rešiti - rekao je Vesić.

Prema rečima predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića odvod fekalnih voda je višedecenijski problem za stanare i u drugim delovima Krnjače.

- U naselju na Pančevačkom putu izgrađena je prošle godine crpna stanica. Očekujemo da će do prvog januara biti odobreno od Evropske investicione banke 40 miliona evra da se započne projektovanje i izgradnja crpne stanice broj 2, kako bi kompletno ovaj deo leve obale dobio kanalizaciju posle gotovo trideset godina - rekao je predsednik opštine Palilula. 

Gradska uprava daje zaista svoj maksimum da se pronađu ta sredstva, da uradimo sve neophodne projekte, da početkom sledeće godine krenemo u ovaj posao i da se primarna i sekundarna mreža projektuje paralelno sa tom izgradnjom, dodao je Jovičić.

Problem postrojenja za otpadne vode u Krnjači biće trajno rešen u narednih mesec dana, a kompletna rekonstrukcija koštaće oko 50 miliona dinara, piše u saopštenju u kome se dodaje da rekonstrukcija podrazumeva elektromašinske i građevinske radove.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV