Izvor:
28.12.2017 u 17:57
0

STRANI TURISTI JE OBOŽAVAJU: Bogat program 1. januara u Ulici otvorenog srca, ponesite i crvene nosiće!

U Svetogorskoj ulici, od Takovske do Makedonske i ovog 1. januara biće održana tradicionalna Ulica otvorenog srca u okviru koje će posetioce uveseljavati raznovrsni ulični animatori, artisti, zabavljači, muzičari i glumci.

Svake godine u sklopu "Ulice otvorenog srca" organizuje se humanitarna akcija sa ciljem da podstakne donatore i širu javnost da u granicama svojih mogućnosti pruže podršku i pomognu najugroženijima – deci.

Ove godine Ulica otvorenog srca biće ponovo "Ulica crvenih noseva", posvećena projektu "Doktori klovnovi". Ovi neobični doktori pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama. Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi Beograđani i gosti Ulice otvorenog srca postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice najmlađim stanovnicima Srbije. Tako će Ulica otvorenog srca biti pretvorena u karneval – crvenih noseva.

U "Srpskoj kafani" prvi put ove godine, u okviru tradicionalnog ručka, organizovaće se Humanitarna aukcija umetničkih predmeta legendarnih glumaca Ateljea 212 i poznatih sportista, a sva prikupljena sredstva biće namenjena kupovini opreme za intenzivnu negu novorođenčadi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije Dr Vukan Čupić.

Ulica otvorenog srca je manifestacija koju organizuju Skupština Grada Beograda, Turistička organizacija Beograda i GO Stari grad i koja je pre 40 godina ušla u kalendar najznačajnijih aktivnosti našeg glavnog grada, saopštila je Turistička organizacija

Nastala daleke 1969. godine, kada su glumci Ateljea 212 na jedan dan, 1. januara, menjali uloge sa konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u Srpskoj kafani, u kojoj su tokom godine provodili veliki deo vremena između proba i predstava u svom pozorištu, a danas je prerasla u jednu od najpoznatijih manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada.

Muzika, egzibicija, ulični zabavljači, žongleri, akrobate, mađioničari, pozorišni umetnici i različite atrakcije će u duhu čitave akcije na svoj način obeležiti akciju solidarnosti Beograđana. Građani i strani turisti moći će 1. januara da vide i jedinstvenu izložbu jednog od najvećih srpskih slikara Paje Jovanovića, pod nazivom "Od čika Paje", koja je trenutno postavljena u Domu Jevrema Grujića.

Prvog dana nove 2018. godine u Domu Jevrema Grujića, gosti će moći da uživaju u salonima u kojima su se održavali čuveni gradski balovi, a uz šoljicu kafe ili čaja, takođe će imati i priliku da probaju čuvenu čokoladnu tortu kraljice Natalije.

Dom Jevrema Grujića će biti otvoren za posete i vođene ture 1. januara od 11 do 17 časova.

Izvor: Kurir
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter